Dit weekend ronken de motoren in Spa-Francorchamps en Portugal

Sport | Motorsportfans opgelet! Dit weekend zullen de motoren ronken op het iconische circuit van Spa-Francorchamps en het circuit van Agueda in Portugal. In België wordt het een race op vier wielen. In Portugal wordt er met crossmotoren gereden, te midden van modder. Heel veel modder.

Door Pickx

Deel dit nieuws

WEC op Spa-Francorchamps

Komend weekend vindt op het circuit van Spa-Francorchamps ‘De 6 Uur van Spa’ plaats. Dat is de derde ronde in het World Endurance Championship. De Italiaanse autoconstructeur Ferrari doet dit jaar voor het eerst mee aan het kampioenschap en maakt vooralsnog een goede indruk met zijn nieuwe hypercar: de 499P. Lamborghini, een van Ferrari’s voornaamste concurrenten, heeft aangekondigd dat het volgend jaar ook zal aantreden in de WEC. Dat belooft dus een spannende strijd te worden.

Momenteel voert autoconstructeur Toyota de ranglijst in de WEC aan, tenminste wat autoconstructeurs betreft. Maar ook bij de chauffeurs gaat het de Japanse autoconstructeur voor de wind: Brendon Hartley, Ryo Hirakawa, Sebastien Buemi voeren immers de rangschikking aan en rijden alle drie in een wagen van Toyota. Ferrari heeft aangetoond dat het kan wedijveren met Toyota, maar of dat ook op het circuit van Spa-Francorchamps zal lukken, zal nog moeten blijken.

Bekijk ‘De 6 Uur van Spa-Francorchamps’ op zaterdag op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

MXGP in Portugal

In de MXGP, dat is het wereldkampioenschap motorcross, wordt dit weekend de vijfde manche van het seizoen afgewerkt. De MXGP-karavaan houdt dan halt op het circuit van Agueda in Portugal. De Spaanse motorcrosser Jorge Prado staat momenteel op de eerste plaats in het klassement nadat hij de vorige etappe in Italië had gewonnen.

Prado heeft zijn zinnen gezet op het MXGP-kampioenschap. Hij schoot in 2018 en in 2019 al eens de hoofdvogel af in de MX2. Die jaren werd hij immers wereldkampioen. Hij wil dat kunstje in de MXGP overdoen maar daarvoor zal hij zijn eerste achtervolgers, Maxime Renaux en Jeffrey Herlings, te snel moeten zijn.

Bekijk ‘MXGP van Portugal’ komende zondag op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top