Zondag kan de heropbouw van Anderlecht een ferme knauw krijgen

Sport |

Een scenario waar niemand echt rekening mee hield in het Lotto Park, kan deze zondag werkelijkheid worden: geen play-offs, en een roemloos einde van dit kwakkelseizoen in de Jupiler Pro League. Die klap zou hard aankomen, ondanks de goede comeback van paars-wit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toen Felice Mazzu werd ontslagen, zat Anderlecht in een lastig parket, geparkeerd in de rechterkolom. De eerste wedstrijden van Brian Riemer waren geen pretje en de Belgische recordkampioen stond een hele poos dichter bij de degradatiezone dan bij de Europe Play-Offs. Maar de Deen wist de zaken om te buigen en zijn ploeg terug in de race om de play-offs te loodsen.

Met nog één speeldag te gaan in de reguliere fase is het worst case-scenario dat Anderlecht de Europe Play-offs mist echter zeer reëel. Zondagavond zou het seizoen van Vertonghen en co. wel eens voorbij kunnen zijn.

Samenloop van omstandigheden

De roemloze nederlaag tegen Genk vorig weekend betekende dat Anderlecht zijn kansen voor deelname aan de Europe Play-offs zag slinken. Paars-wit heeft het niet langer in eigen handen: om achtste te eindigen moeten de troepen van Riemer vooreerst winnen van KV Mechelen, dat niets meer heeft om voor te spelen.

Anderzijds zullen ze moeten hopen dat zowel Charleroi als Cercle niet winnen. De Zebra’s ontvangen Genk terwijl Cercle Brugge naar een gemotiveerd Zulte Waregem reist, dat nog strijdt voor het behoud in eerste klasse. De ogen van de Anderlecht-fans zullen op drie wedstrijden tegelijk gericht zijn. Niets is onmogelijk, maar de realiteit kan wreed zijn.

En dan?

Als het niet meezit voor paars-wit, zal de recordkampioen tussen de negende en elfde plaats eindigen en is hun Belgisch seizoen voorbij. Het zou de eerste keer zijn dat Anderlecht niet in de play-offs eindigt. 

De Brusselaars zullen een resem vriendschappelijke wedstrijden van een bepaald niveau moeten afwerken om de groep minstens een maand lang alert, gemotiveerd en speelklaar te houden. Maar tegen wie? En in welke stemming zullen de spelers zijn? Zullen die potjes zonder inzet volstaan om matchritme op te doen?

Al deze vragen zullen misschien niet aan de orde zijn als Anderlecht er dit weekend in slaagt om door het oog van de naald te kruipen en deelname aan de Europe Play-offs af te dwingen. De druk zal gigantisch zijn.

Het programma van de 34ste speeldag in de Jupiler Pro League:

Zaterdag 22 april

Zondag 23 april

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top