Is Bilal El Khannouss helemaal vertrokken voor een geweldig slot van de competitie?

Sport | KRC Genk kende de afgelopen maanden een klein dipje, maar tegen RSC Anderlecht maakte het een statement. Het won met 5-2 en Bilal El Khannouss scoorde zijn eerste doelpunt voor de Limburgers. Is de Marokkaanse middenvelder nu helemaal vertrokken?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bilal El Khannouss breekt dit seizoen helemaal door bij Racing Genk. Hij is fysiek sterk, heeft een uitstekende techniek en vista. Alleen had de 18-jarige middenvelder moeite om beslissend te zijn in de laatste fase. Voor de match tegen Anderlecht had hij in 31 competitiewedstrijden 3 assists achter zijn naam staan en nog geen enkel doelpunt.

Progressie

De laatste weken zat El Khannouss in een dipje, maar trainer Wouter Vrancken bleef het vertrouwen behouden in de ex-speler van Anderlecht. Dat de goals en assists aanvankelijk achterbleven, was geen probleem voor de coach. "Je mag niet vergeten dat hij nog maar 18 jaar is. Hij moet nog veel leren, wat er ook op duidt dat hij nog een grote progressiemarge heeft. We kunnen hier nog heel hard werken aan bepaalde zaken. Zijn statistieken? Hij moet niet speciaal meer scoren of assists geven, maar nog leren hoe hij in die posities komt", zei Vrancken in Eleven Insiders.

Tegen Anderlecht was het op de 32ste speeldag prijs. El Khannouss was bij een aanval van Genk goed gevolgd en tikte de 4-1 in doel. Een deugddoende treffer, nota bene tegen zijn ex-ploeg. El Khannouss ziet zo een last van zijn schouders vallen, want er kwam steeds meer nadruk te liggen op zijn gebrek aan aanvallende statistieken. Kan hij de komende weken nog bepalender worden voor de Limburgers?

Transfer?

Als de Marokkaanse international zijn statistieken nog weet op te krikken, zal de buitenlandse interesse alleen maar toenemen. Ploegen als FC Barcelona, Manchester City, Ajax, Real Madrid, Napoli en tal van anderen volgen hem. Vrancken maakt zich weinig zorgen over een mogelijk vertrek komende zomer.

"Zijn toekomst? Wij willen hem zo lang mogelijk houden en er zijn zeer goede afspraken gemaakt met hem en zijn entourage om sowieso nog één jaar bij Genk te spelen. Dan kijken we welke evolutie hij heeft gemaakt”, zei de coach bij Eleven Insiders. El Khannouss tekende bij tot medio 2027 en wil volgend jaar met Racing Genk in de poules van de Champions League spelen. Als hij de volgende stap in zijn ontwikkeling kan zetten, is the sky the limit voor Genk én El Khannouss.

"Of deze zomer verkopen en hem terughuren een optie is? Dat kan, maar clubs willen dat vaak alleen doen om de prijs te drukken. Ook in die constructie zullen ze de juiste prijs moeten betalen”, zei Head of Football Dimitri De Condé eind maart in Het Laatste Nieuws. Genk hoopt van El Khannouss op termijn de duurste uitgaande transfer ooit te maken in de Jupiler Pro League.

Het programma van de 34ste speeldag in de Jupiler Pro League:

Zaterdag 22 april

Zondag 23 april

Volg de wedstrijden van de Jupiler Pro League, met zondag om 18u30 de partij tussen Sporting Charleroi en KRC Genk, het hele seizoen lang op de tv-zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top