Zal Asterix AVO Beveren of VDK Gent het Belgisch kampioenschap damesvolleybal winnen?

Sport | De finale van het Belgisch kampioenschap damesvolleybal staat voor de deur. Het belooft een spannend duel te worden tussen Asterix AVO Beveren en VDK Gent. In deze topfinale gaat de titel naar het team dat het best presteert gedurende drie rondes. Dit alles wordt uitgezonden op de zenders Pickx+ Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het belooft een gedroomde clash te worden tussen de recente winnaar van de Beker van België en de titelverdediger, vooral omdat beide ploegen dit seizoen de competitie hebben gedomineerd. De twee topploegen mogen elkaar bekampen in een "best of three"-formule in de finale van het Belgisch kampioenschap damesvolleybal.

Beveren favoriet

Hoewel VDK Gent de titelverdediger is, wordt Asterix AVO Beveren de meeste kansen toegedicht op een zege. De ploeg van Kris Vansnick, die al 14 keer de titel ontving, eindigde als beste van het reguliere seizoen voordat ze de play-offs op een drafje afwerkten. Ze eindigden ongeslagen met zes zeges in evenveel wedstrijden.

Toch moeten Manon Stragier en haar collega's nog steeds op hun hoede zijn dat Gent niet voor onverwachte verrassingen zorgt. De Gentenaars hebben haar ploeg in de klassieke fase al eens verslagen en in februari scheelde het weinig of ze hadden de Belgische beker binnen kunnen halen. Asterix stond met 6-1 achter in de beslissende ronde, voordat het tij keerde. Het volstaat dus te zeggen dat deze finalewedstrijd tot het einde spannend zal blijven!

Het programma van de finales:

Zondag 23 april

  • VDK Gent - Asterix Avo Beveren (25-22, 25-22, 18-25, 16-25,11-15) 

Zaterdag 29 april

  • Asterix Avo Beveren - VDK Gent (25-19, 25-14, 21-25, 25-13)

Volg de finales van het Belgisch kampioenschap damesvolleybal tussen Asterix AVO Beveren en VDK Gent in de "best of three rounds" op de zenders Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top