De toekomstige Rode Duivels: Mika Godts stoomt zich klaar bij Ajax

Sport | In 2023 stelt Pickx elke week een jong Belgisch talent voor waarvan verwacht wordt dat hij in de toekomst een rol zal gaan spelen bij de Belgische nationale ploeg. Vandaag is het de beurt aan Mika Godts.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In januari verliet Mika Godts de beloftenploeg van KRC Genk en trok hij naar Ajax. Kan de flankaanvaller op termijn doorbreken in Amsterdam? Het begin is alvast veelbelovend. Godts zette dit seizoen heel veel stappen voorwaarts. De jonge Belg mocht dit seizoen debuteren op profniveau door met de beloften van KRC Genk deel te nemen aan de Challenger Pro League. Hij liet zien dat hij over zeer veel talent beschikt, want met 7 goals en 1 assist in 19 wedstrijden toonde hij zich. Ook al speelde Genk onderaan de rangschikking, toch hield de voormalige jeugdspeler van Anderlecht het hoofd boven water. Indrukwekkend.

Godts is echter ook een speler ‘met een handleiding’, zoals dat in het voetbaljargon heet. Hij is zelfverzekerd maar ook ongeduldig. Hij weigerde zijn aflopende contract open te breken in Limburg en mede daardoor mocht hij niet meer meetrainen bij de A-kern. Toen Ajax interesse toonde, was zijn keuze gemaakt: hij zou Genk verlaten.

Sterk begin

Bij Genk hadden ze de speler graag aan boord gehouden, ook om het team te helpen het behoud te verzekeren in de Challenger Pro League. Godts had echter zijn zinnen gezet op een winters vertrek naar Ajax, waar hij dolgraag in de voetsporen wil treden van jongens als Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld. Ajax staat bekend voor zijn doorstroming van jonge talenten en Godts koos mede daardoor voor de Nederlandse topclub.

De jonge Belg is een 'mannetje' (iemand met een sterk karakter, red.) zoals ze in Nederland zeggen en paste zich heel snel aan. Hij heeft geen aanpassing nodig aan de meer directe benadering in Amsterdam en wist in zijn eerste elftal voor Jong Ajax meteen te scoren. Hij deelde nadien ook nog een assist uit. Godts speelde zich duidelijk in de kijker bij de beloften, die in Nederland ook in de tweede afdeling spelen.

Tijd genoeg

Godts, die zelfs al zijn debuut mocht maken voor het eerste elftal van Ajax, komt voorlopig nog niet voor in de plannen van Domenico Tedesco. Hij speelde zelfs nog niet voor de beloften van België, wel voor de andere Belgische nationale jeugdelftallen. Met zijn 17 jaar moet hij nog de nodige stappen zetten vooraleer hij in beeld komt voor de nationale ploeg.

Godts moet fysiek nog groeien, want momenteel heeft hij nog het lichaam van een tiener. Dat hij ook bij Ajax ervaring kan opdoen in een tweede elftal dat op profniveau speelt, is daarom een meerwaarde. De technisch vaardige speler heeft alvast het potentieel om voor een mooie carrière te gaan.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top