De bedachtzame comeback van Jonathan Borlée

Sport | Jonathan Borlée keert deze maand terug uit blessure. De atleet is aan zijn voorlaatste seizoen bezig en reist binnenkort naar de Verenigde Staten om samen met zijn broers enkele wedstrijden af te werken. De ambities liggen deze keer niet zo hoog, want Jonathan wil vermijden dat hij terug in de lappenmand valt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dylan, Jonathan en Kevin Borlée hebben de afgelopen weken doorgebracht op de Canarische eilanden. De drie broers gingen daar niet naartoe om te zonnebaden, maar wel om in optimale omstandigheden te kunnen trainen voor het nieuwe seizoen. Ze hebben hun ogen immers gericht op de Tom Jones Memorial-atletiekwedstrijd in de Amerikaanse staat Florida die op 15 april plaatsvindt. Kevin en Dylan Borlée zullen daar de 200 meter lopen, terwijl Jonathan de 400 meter voor zijn rekening neemt. De drie broers zullen daar ook samen de 4x400 meter estafette lopen. Enkele dagen later zakken ze af naar de Louisiana State University in Baton Rouge waar ze ook nog in actie komen.

Een mini-comeback

De 4x400 meter estafette zal even wennen worden voor Jonathan Borlée. Hij was er afgelopen maart immers niet bij toen de Belgian Tornados goud haalden op het EK indoor in Istanboel en ze zich voor een derde keer tot Europees kampioen hadden gekroond. “Ik had een tijdje geleden al besloten om dit jaar geen indoorwedstrijden te lopen”, klonk het bij Jonathan in Le Soir. “Ik wou de tijd nemen om mijn conditie en mijn lichaam opnieuw op niveau te krijgen. Op die manier hoop ik gespaard te blijven van eventuele blessures. Ik ben met de jaren redelijker voor mezelf geworden”, aldus de atleet.

Bedachtzaam

De 35-jarige Borlée wil zijn lichaam niet meer nodeloos tot het uiterste drijven. De man zit immers in de herfst van zijn carrière. Hij heeft vorig jaar aangekondigd dat hij actief blijft tot aan de Olympische Spelen van 2024 in Parijs en met die deadline in het achterhoofd, wil hij zichzelf niet forceren. De eerstvolgende wedstrijden in de Verenigde Staten worden aangevat als trainingssessies en dat heeft zo zijn redenen. “Ondanks het feit dat mijn trainingen goed gaan, heb ik nog niet de snelheid om de allerbesten ter wereld bij te houden. In Gainesville zal ik de 400m en de 4x400 meter lopen. Zodra ik aanvoel dat ik uitgeput raak, dan doe ik misschien enkel de estafettes mee”, klinkt het bedachtzaam.

Hopelijk krijgt Jonathan Borlée snel zijn oude vorm te pakken. Vorig jaar maakte hij nog indruk op de Memorial Van Damme en op het ISTAF-toernooi in Berlijn. “Ik wil terug naar dié vorm toegroeien en nog enkele mooie tijden neerzetten op het einde van mijn carrière”, klinkt het. “Maar eigenlijk wil ik gewoon zo snel mogelijk zijn op de piste, plezier hebben en op een bedachtzame wijze te werk gaan”. Wij duimen alvast!

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top