Standard-Charleroi en KRC Genk-Anderlecht van groot belang op de 33ste speeldag

Sport | Het einde van de reguliere competitie is in zicht. Op de 33ste en voorlaatste speeldag in de Jupiler Pro League staat er nog veel op het spel. De topper van deze speeldag wordt afgewerkt tussen KRC Genk en RSC Anderlecht, waar er voor beide ploegen heel veel op het spel staat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag opent Standard in eigen huis de debatten met de Waalse derby tegen Sporting Charleroi. Om 20u45 probeert Standard zijn laatste kansen op de top vier gaaf te houden, terwijl de Carolo’s alles in het werk stellen om in de top acht te eindigen. Een derby waar de belangen nog groot zijn!

Zaterdag is het D-day voor Zulte Waregem. Om 16u trekt het naar Eupen en Essevee moét winnen als het nog een kans wil maken op het behoud. Eupen staat op de laatste veilige plaats in het klassement en heeft 4 punten meer dan Zulte Waregem. Als Essevee niet wint, zakt het naar de Challenger Pro League. Eupen moet op zijn beurt ook nog opletten voor KV Oostende. Dat speelt om 18u15 in eigen huis tegen Oud-Heverlee Leuven. Op hetzelfde tijdstip treft Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion STVV. De Bruggelingen moeten hopen op puntenverlies van Charleroi en Anderlecht, anders is het game over voor de 8ste plaats.

De dag wordt afgerond met een topduel tussen KVC Westerlo en Club Brugge. Om 20u45 moet blauw-zwart winnen om zijn kansen op de vierde plaats te behouden. Zij hangen echter af van het resultaat van AA Gent.

Vuurwerk in Limburg

Zondag om 13u30 staat RSC Anderlecht voor de zeer moeilijke verplaatsing naar KRC Genk, wat altijd een beladen duel is. De Brusselaars hebben geen andere keuze en moeten winnen als ze de top acht nog willen halen. Racing Genk blijft in een dipje zitten en na de nederlaag tegen Standard kunnen ze tegen RSCA zich geen tweede opeenvolgende verliespartij veroorloven. Anders dreigt Union SG eerste te worden.

Om 16u hoopt AA Gent de horde van KV Mechelen te nemen. De Maneblussers bakken er de laatste wedstrijden niks van en incasseerde zeven tegengoals in twee duels. Hun gedachten zijn bij de bekerfinale, terwijl AA Gent supergemotiveerd zal zijn om te winnen. Zij willen immers voor het eerst in drie jaar de top vier bereiken.

Royal Antwerp FC is daar jaarlijks terug te vinden. The Great Old ontvangt KV Kortrijk en dat zou een driepunter moeten opleveren. KVK is zeker van het behoud en kan zonder druk de match aanvatten. Eindigen doen we met een op papier makkelijke opdracht voor Union SG. Zij mogen om 19u15 Seraing, dat vorige week zekerheid kreeg over de degradatie, partij geven in het Dudenpark.

Het programma van speeldag 33 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 14 april

Zaterdag 15 april

Zondag 16 april

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top