Mike Smet (Dender EH) stopt per direct met profvoetbal: "Geen andere oplossing mogelijk"

Sport | Dender pakte vrijdagavond (alweer) een belangrijke driepunter. De Oost-Vlamingen wonnen met 1-0 van Jong Genk en mogen zich zo stilaan opmaken voor een verlengd verblijf in het profvoetbal. Dat zal dan sowieso wel zonder verdediger Mike Smet zijn. Hij stopt per direct met zijn activiteiten als profvoetballer omdat ze niet langer te combineren zijn met zijn job in de haven van Antwerpen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 32-jarige Smet was dit seizoen titularis bij Dender EH (en droeg zelfs enkele malen de aanvoerdersband). Maar sinds eind januari stond hij langs de kant met een adductorenletsel en in de rand van de match tegen Jong Genk raakte bekend dat Smet niet meer zal terugkeren in het shirt van Dender.

Smet kan zijn job in de Antwerpse haven niet langer combineren met het profvoetbal en besloot om op z'n 32e een punt te zetten achter zijn profcarrière. “Een jammerlijke zaak voor hem en voor de club, want hij is een speler met het hart op de juiste plaats, maar er was geen andere oplossing mogelijk”, bevestigde coach Timmy Simons bij Het Laatste Nieuws.

Smet speelde in zijn carrière voor Beerschot, Eendracht Aalst, Dessel en Dender. Hij speelde zo'n 250 duels in de hoogste amateurklasse en in 1B. Mogelijk kiest hij volgend seizoen opnieuw voor een club in het amateurvoetbal.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top