Aangepast spelsysteem duwt Beveren naar nieuwe zege én nieuw clean-sheet

Sport | SK Beveren won vrijdag met 0-4 van RSCA Futures en kan zo (alweer) relaxed het weekend in. De Waaslanders wonnen zo meteen ook voor het eerst een uitmatch bij een beloftenteam én duwden zo de valse start van de 'Promotion play-offs' (3-0 verlies bij Club NXT) definitief naar het verleden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na die 3-0 nederlaag bij Club NXT volgde er ook nog een 0-1 achterstand in de topper tegen RWDM; maar tijdens de rust van die match veranderde coach Wim De Decker iets aan zijn opstelling wat de Waaslanders tot op heden een droge twaalf op twaalf én nul tegendoelpunten heeft opgeleverd.

De Decker bracht tijdens de rust van Beveren - RWDM Dieumerci Mbokani in en wisselde zijn spelsysteem naar een 3-4-3 met Mbokani als centraal aanspeelpunt terwijl (topschutter) Barry en (nieuwkomer) Nsimba voor chaos, gevaar, doelpunten én assists zorgen vanop de flanken. In hun rug moeten Corryn en Hrncar de flank afdweilen in een systeem dat een smile op het gezicht van ene Roberto Martinez zou toveren.

Maar intussen levert dat systeem ook heel wat smiles op in het Waasland; want 3,5 match later telt Beveren 12 punten meer; scoorde het 9x en kreeg het dus geen enkele goal meer binnen.

Individuele klassementen

Als extra bonus bouwde Thierno Barry met zijn 16e van het seizoen een kloofje uit ten opzicht van zijn eerste achtervolger Lucas Stassin terwijl ook Beau Reus stilaan zeker is van zijn titel als koning van de clean sheets. De Nederlander hield al voor de tiende keer dit seizoen de nul op het bord. Eerste achtervolgers Defourny en Lathouwers zitten aan zes clean sheets.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top