Hoe Alexis Sanchez in de loop der tijd enorm veel progressie maakte

Sport | Niemand begreep goed wat Olympique Marseille met hem van plan was, maar toch laat Alexis Sanchez meer en meer zien dat hij de transfer waard was. De Chileen is klaar om zijn ploeg mee te helpen aan een ticket voor de Champions League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een wedergeboorte, zo kan je de prestaties van Alexis Sanchez tegenwoordig noemen. Na vijf lange en triestige jaren bij Manchester United en Inter Milaan heeft de 34-jarige Chileen in Marseille de ideale ploeg gevonden om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Bij de nieuwe ploeg laat hij zien dat hij nog lang niet klaar is met voetballen. De genialze zet van Pablo Longoria werd aanvankelijk bekritiseerd, maar nu wordt de ploegmanager geprezen voor zijn keuze. Misschien zorgt de transfer van Sanchez er wel voor dat de ploeg een ticket kan pakken voor de Champions League.

Sanchez heeft al 16 doelpunten gemaakt in alle competities voor Les Phocéens. Intussen presteert hij net zo goed als tijdens zijn laatste twee seizoenen bij Milaan. Dankzij zijn doelpunten schittert de club in verschillende competities, de ietwat hogere leeftijd van Sanchez speelt hem dus nog geen parten. 

Een ondankbare rol?

Wie had er durven wedden dat de transfer van Sanchez naar Marseille goede resultaten zou opleveren? De Chileen speelt er op een positie die hem minder bevalt, want hij is eigenlijk liever op de flank gepositioneerd. Daar kan hij in het spel komen en de bal opeisen. Toch speelt het eigenlijk geen rol waar de man opgesteld wordt, want Sanchez volgt de instructies van de coach op en dat lijkt te werken. Door de afwisseling tussen druk zetten op de verdediging en snelle acties waarmee hij indruk kan maken, vindt Sanchez steeds vaker de weg naar het doel. Na zijn prestatie tegen Reims belandde hij in de top 3 van de topscorers die ouder zijn dan 33 jaar. Wie hij voor zich moet dulden? Niemand minder dan Robert Lewandowski en Lionel Messi…

Workaholic

In Marseille herontdekte de Chileen zijn liefde voor de sport. “Ik hou van wat ik doe. Elke dag heb ik zin om alles te geven. Ik denk altijd aan winnen. Die mentaliteit zit bij me ingebakken”, vertelde hij in maart op een persconferentie. De speler kondigde ondertussen al aan dat hij graag zou voetballen tot zijn 40ste. Als je naar Cristiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic kijkt, lijkt dat idee niet onhaalbaar. Vooral omdat Sanchez zich met hart en ziel inzet voor zijn sport. “Hij komt twee uur eerder toe op het sportcomplex en vertrekt twee uur na alle anderen. Je krijgt bijna medelijden met hem, want hij vraagt altijd om extra werk”, vertelde Igor Tudor twee maanden geleden over hem. 

Naast zijn trainingsarbeid kan Sanchez ook zijn ervaring gebruiken om een hoog niveau te halen. Op 34-jarige leeftijd weet hij heel goed hoe hij zijn lichaam moet gebruiken tegen spelers die groter zijn dan hem. Bovendien weet hij erg goed hoe hij klappen moet opvangen zonder in de fout te gaan. Hij speelde slechts één keer niet door een schorsing. Ondertussen zet hij samen met zijn ploeggenoten de eindsprint bij Marseille in. Voorlopig is het wel nog onduidelijk of Sanchez volgend jaar bij Marseille in de Champions League kan spelen, want zijn contract loopt in juni af.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top