Duitsland-België: een prestigieus duel voor twee landen in wederopbouw

Sport | De Rode Duivels reizen deze dinsdag af naar Keulen om het om 20u45 op te nemen tegen Duitsland. Het gaat om een oefeninterland, maar beide ploegen zullen het duel zeker serieus nemen. Na een pover WK willen ze immers terug de harten van hun fans veroveren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

België won zijn eerste kwalificatiematch voor het EK 2024 overtuigend met 0-3 in en tegen Zweden. Met Duitsland wacht een grote test voor Domenico Tedesco. Duitsland zal gebrand zijn op een goede prestatie, want zij organiseren het Europees Kampioenschap.

Voor Tedesco is het ook een speciaal duel als Italiaans-Duitse trainer. Zijn eerste partij als bondscoach van België was dus een succes. Hij sprak na de overwinning van “een belangrijke zege” en zag naar eigen zeggen “veel goede zaken”. Toch was hij ook nog kritisch. "We zijn nog ver verwijderd van het voetbal dat we willen spelen, maar we staan pas aan het begin", voegde hij eraan toe.

Casteels in doel

Tedesco zag het levenslicht in Italië, maar op 2-jarige leeftijd emigreerde hij met zijn ouders naar Duitsland. Daar kreeg hij de voetbalmicrobe te pakken. Tedesco schopte het tot proftrainer bij Schalke 04 en RB Leipzig, dus dinsdag keert hij terug naar huis. Het is uitkijken naar de aanpak van de nieuwe trainer van de Rode Duivels. Gaat hij dezelfde tactiek hanteren als tegen Zweden, of gaat Tedesco het anders aanpakken?

Eén speler zal alvast niet in actie komen: Thibaut Courtois. Hij keerde uit voorzorg al terug naar Madrid. Aangezien Simon Mignolet stopte als Rode Duivel, is het nu de beurt aan Koen Casteels. De doelman van VfL Wolfsburg krijgt in Duitsland nog eens een speelkans.

Meer dan een oefenmatch

Het mag dan wel om een oefenmatch gaan, maar toch zullen de twee landen dit duel serieus nemen. België en Duitsland werden op het WK in Qatar immers uitgeschakeld in de groepsfase, wat een enorme teleurstelling was. Voor Duitsland was dat al het tweede WK op rij dat een mislukking werd. Zij hebben nu ruim een jaar om in eigen land wél goed voor de dag te komen. Oefenmatchen zoals die tegen België zijn daarom belangrijk.

Duitsland speelde afgelopen weekend al een oefenmatch tegen Peru, waar het met 2-0 won. Spits Niclas Füllkrug was met twee goals de matchwinnaar. Hansi Flick, die ondanks het zwakke WK wel aan boord mocht blijven, waarschuwde zijn team al en verklaarde dat België een tegenstander van “een ander kaliber” is dan Peru. Hij wil zo weinig mogelijk veranderen aan zijn team, al zullen Kai Havertz (ziek) en Nico Schlotterbeck (blessure) er niet bij zijn.

Volg de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Duitsland en België op dinsdag 28 maart vanaf 20u25 op VTM.

Meer weten over de Rode Duivels? Lees dan ook deze artikels:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top