Frankrijk en Engeland willen hun EK 2024-kwalificatiesucces voortzetten

Sport | Na een spannende eerste speeldag staat vanaf vandaag al een tweede ronde van de Euro 2024-kwalificatiewedstrijden op het menu. Hier volgt een kort overzicht van de duels die de komende dagen op het programma staan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Engeland heeft een vliegende start gemaakt in zijn eerste Euro 2024 kwalificatiewedstrijd. De Three Lions begonnen hun campagne perfect tegen hun belangrijkste rivaal voor de toppositie, met een 1-2 overwinning in Italië. Harry Kane, nu topscorer aller tijden van Engeland, hoopt zijn ploeg zondag op Wembley naar de overwinning te leiden tegen Oekraïne (18u00), dat zijn eerste wedstrijd in groep C speelt.

De regerend Europees kampioenen zouden in hun 'derby' tegen Malta (20u45) zonder problemen orde op zaken moeten stellen. Tegelijkertijd zal Luxemburg in groep J een huzarenstukje nodig hebben om iets uit hun duel met het Portugal van Roberto Martinez te halen. Op papier lijkt het duel misschien onevenwichtig, maar pas op voor overmoed bij de Portugezen: Anthony Moris en zijn team hebben zich dapper geweerd in Slowakije, waar ze met 0-0 gelijkspeelden.

Frankrijk en Ierland

Maandag staat Frankrijk tegenover Ierland (20u45). Het Franse team maakte indruk in hun eerste wedstrijd door een teleurstellend Nederland met 4-0 te verslaan in het Stade de France. Sinds hun memorabele play-off en de hand van Thierry Henry die de Fransen kwalificeerde voor het WK 2010, stonden de twee teams twee keer tegenover elkaar: tijdens Euro 2016 en in een vriendschappelijke wedstrijd in 2018, met telkens een overwinning voor Les Bleus. Zij zullen opnieuw de overweldigende favorieten zijn in Dublin.

Nederland heeft de kans om zijn zelfvertrouwen op te krikken tegen Gibraltar, de kleinste ploeg in groep B. Na de 3-0 nederlaag tegen België heeft Zweden de kans om zich te herpakken tegen Azerbeidzjan, dat vrijdag in Oostenrijk in het stof beet (4-1). De Oostenrijkers kunnen voorlopig op kop kunnen staan als ze Estland verslaan, terwijl de Rode Duivels hun volgende wedstrijd in juni afwachten.

Turkije en Kroatië

De volgende dag zal Spanje in Glasgow proberen het hoofd koel te houden tegen Schotland. Na de pijnlijke nederlaag in de achtste finale van het WK tegen Marokko, heeft La Roja bij het debuut van Luis De la Fuente de klus geklaard tegen Noorwegen (3-0). Maar het heeft wel even geduurd voor ze op dreef waren. Dat gold ook voor Schotland, dat met dezelfde score won van Cyprus. Kunnen zij de Spanjaarden op Hampden Park een hak zetten?

In groep D belooft de wedstrijd tussen Turkije en Kroatië, die in de loop der jaren een Euroklassieker is geworden, een verhitte aangelegenheid te worden. De Kroaten, halve finalisten op het laatste WK, werden door Wales op een nipte nederlaag getrakteerd. Een nederlaag tegen Turkije, dat won in Armenië, zou hen al kunnen degraderen tot vijf punten achter hun tegenstander van de avond.

Het programma voor de tweede dag van de Euro 2024 kwalificatie op Eleven Sports:

Zondag 26 maart

Maandag 27 maart
Dinsdag 28 maart
Volg de Euro 2024-kwalificatiewedstrijden op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de optie Proximus Pickx Sports.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top