Na de derde operatie: een nieuwe kans of ‘over and out’ voor Lonzo Ball in de NBA?

Sport |

Door toedoen van een reeks fysieke kwalen hebben NBA-fans de 25-jarige Bulls-speler Lonzo Ball al sinds januari 2022 niet meer in actie gezien. En hij zou weleens het hele seizoen 2023-2024 kunnen missen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Deze maandag onderging Lonzo Ball opnieuw een operatie aan zijn linkerknie. Het is de derde keer in veertien maanden dat de Chicago point guard een operatie ondergaat om te proberen een terugkerend probleem te overwinnen waarmee hij sukkelt sinds 14 januari 2022 – hij scheurde die dag een meniscus in zijn linkerknie. Sindsdien heeft hij zoveel problemen gehad dat er weleens luidop wordt gespeculeerd over een mogelijk einde van zijn spelerscarrière.

Operatie van de laatste kans?

Deze maandag onderging Lonzo Ball een kraakbeentransplantatie in zijn knie, om zo mogelijk een einde te maken aan zijn ellenlange lijdensweg. Kort na zijn blessure had de 25-jarige point guard namelijk al een operatie ondergaan, waarna hij acht weken aan de kant moest staan. Alleen kreeg hij tijdens de revalidatie pijn en werd hij een tweede keer geopereerd.

Sinds die tweede operatie in september 2022 viel Ball echter nog steeds niet te bespeuren op de NBA-courts, omdat de pijn sindsdien nooit is verdwenen. “Dit proces is frustrerend geweest, maar ik heb er vertrouwen in dat de volgende stappen de beste zijn. De steun van mijn familie, vrienden, fans en medische staf tijdens mijn herstel is wat me op de been houdt”, verklaarde de voormalige Lakers- en Pelicans-speler.

Nog een buitenseizoen

Deze nieuwe operatie kan de speler uit Chicago echter nóg minstens een jaar van het veld houden. Dat melden Adrian Wojnarowski (ESPN) en Shams Charania (The Athletic), die verklaren dat Ball het hele seizoen 2023-2024 zou missen. Een tweede offseason dus voor de man die in 2017 door de Lakers nog als 2de werd opgesteld.

“Hij heeft zeker een lange weg af te leggen naar het herstel, een lange weg om weer op het veld te kunnen staan en te spelen. Maar ik hoop dat zijn werkethiek, zijn inzet en motivatie, en zijn verlangen om te spelen, hem in staat stellen om alle opties uit te putten en er te raken,” reageerde Chicago-coach Billy Donovan.

Het NBA-schema van dit weekend op Eleven:

Zaterdag 25 maart

Zondag 26 maart

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top