RSCA Women wil van de Clásico profiteren om de leiding te pakken

Sport | De tweede dag van de Play-Offs 1 van de Lotto Super League kan wel eens een keerpunt betekenen in het Belgisch kampioenschap damesvoetbal. Als RSCA Women een zege behaalt op Standard Fémina, klimmen ze op naar de eerste plaats van het klassement.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het minste wat je kan zeggen is dat het begin van de Lotto Super League Play-Offs 1 verrassend is! Afgelopen weekend leek RSCA Women op de slechtst mogelijke manier te beginnen aan de competitie met een zware nederlaag tegen Club YLA (0-4). Ondertussen beet competitieleider OHL Women in het zand tegen KRC Genk met 2-1.

Standard Fémina in vorm

Nu is het voor OHL, dat in het algemeen klassement twee punten voorsprong heeft op de Brusselse vrouwen, belangrijk dat hun directe concurrent de boot ingaat tegen Standard Fémina. Nadat ze tegen Gent deze dinsdagavond gelijk speelden (1-1) bestaat immers het risico dat RSCA Women bij een zege tegen de Luikse dames in de rangschikking van de competitie Nicky Evrard en haar collega's voorbijsteekt.

Of dit ook werkelijk zal gebeuren, is nog maar de vraag. De dames uit de Vurige Stede zijn de eerste speeldag goed begonnen met een 2-0-zege tegen Gent en willen van de Clásico van woensdagavond profiteren om een podiumplaats te behalen. Deze wedstrijd belooft dus de kaarten van het kampioenschap flink dooreen te schudden.

Volg het beste van de Lotto Super League het hele seizoen lang, inclusief de Clásico deze woensdag om 20u00 tussen Standard Fémina en RSCA Women, op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top