Anderlecht sluipt top 8 binnen, Genk ziet voorsprong slinken

Sport | Afgelopen weekend werd de dertigste speeldag van de Jupiler Pro League afgewerkt. Zoals elke maandag geeft Pickx je de speler, het doelpunt en het cijfer van het weekend mee.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De speler: Gianni Bruno

Er waren afgelopen weekend heel wat spelers die hun stempel hebben gedrukt op de competitie, maar Gianni Bruno springt er volgens ons tussenuit. Deze 31-jarige aanvaller van Sint-Truiden prikte zaterdag twee doelpunten tegen de netten waardoor STVV de oh zo belangrijke wedstrijd tegen Seraing kon winnen (2-1). Bruno heeft dit seizoen al 14 doelpunten gemaakt in de Jupiler Pro League en nam op die manier al de helft van alle goals van STVV voor zijn rekening.

Doelpunt: Kristian Arnstad

Anderlecht won zondag met 0-2 van OH Leuven en doet daarmee een goede zaak in het klassement. Het legde aardig voetbal op de mat, met als kers op de taart de 0-2 van Kristian Arnstad. De negentienjarige Noor speelde een beresterke partij en had in de negentigste minuut nog energie over om enkele verdedigers van OHL te dribbelen. Hij kapte, draaide en vond het gaatje voorbij OHL-doelman Cojocaru. Anderlecht sluipt mede dankzij Arnstadt de top 8 van de Jupiler Pro League binnen.

Cijfer: 5

Racing Genk, tot op heden nog steeds de leider in het klassement, heeft afgelopen weekend opnieuw punten laten liggen. Genk speelde gelijk tegen Cercle Brugge (1-1) en kon hierdoor voor de vijfde keer in zes wedstrijden niet meer winnen. Eerste achtervolger Union legde zijn tegenstander (KV Mechelen) dan weer wel over de knie met 2-1 en komt op die manier tot op drie punten van de Limburgers.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws lezen:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top