Van onzichtbaar naar onhoudbaar: Kylian Hazard gooit hoge ogen in 'Promotion play-offs'

Sport | RWDM won zaterdag met droge 0-4 cijfers van RSCA Futures. Toch had de competitieleider het lang niet zo onder de markt tegen de beloften van de aartsrivaal. Maar toen de 1-1 in de lucht hing, zette Kylian Hazard zich even scherp. En sinds de start van de 'Promotion play-offs' staat dat gelijk aan vuurwerk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De winger zette de 0-2 eigenhandig op het bord en leverde later ook nog de assist voor de 0-4. Het waren al de twee goal en vijfde assist van Hazard in de play-offs; terwijl hij in de reguliere competitie amper aan één assist (en geen enkele goal) kwam. Met zeven beslissende acties in amper vier duels is het contrast dus enorm groot.

Maar Hazard lijkt sinds de start van de eindronde een klik gemaakt te hebben. Zijn knalprestatie in de openingsmatch tegen Lierse (één goal, twee assists) zal daarin natuurlijk een belangrijke rol gespeeld hebben en sindsdien was hij beslissend in elke match.

Met zijn twee goals en vijf assists heeft Hazard in de play-offs een voet in meer dan de helft van de RWDM-goals (11) en lijkt hij samen met Zakaria El Ouahdi (4 goals, twee assists) de sleutel van de poort richting 1A in handen te hebben. Als het duo haar uitmuntende vorm aanhoudt; dan zal rivaal SK Beveren van goeden huize moeten komen om nog op en over de Brusselaars te gaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top