Novak Djokovic trekt een schaduw over de start van de Miami Open

Sport | De Miami Open wordt gespeeld zonder zwaargewicht Novak Djokovic, die de Verenigde Staten niet in mag vanwege zijn vaccinatiestatus. De concurrentie laat het niet aan z’n hart komen en wrijft zich in de handen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Novak Djokovic heeft het toernooi van Indian Wells al gemist om dezelfde reden, namelijk zijn niet-vaccinatie tegen Covid-19. Daardoor heeft hij een inreisverbod voor de Verenigde Staten. Hij zal ook de Miami Open Masters 1000 (19/3-2/4) moeten missen. Een zware klap voor de Serviër, die nochtans kon rekenen op de steun van de organisatoren.

“We hebben geprobeerd het verzoek van Novak Djokovic om vrijstelling door te drukken, maar dat is niet gelukt. We zijn een van de belangrijkste toernooien ter wereld en we willen de beste spelers aantrekken, zoals Novak. We hebben alles gedaan wat in onze mogelijkheden ligt, hebben geprobeerd met de regering te praten, maar de beslissing ligt niet in onze handen”, aldus de organisatoren van het toernooi in Florida.

Spaanse triomf op Indian Wells

Zonder de nummer één van de wereld staat de deur wijd open voor Carlos Alcaraz. Het Iberische wonderkind, de winnaar van vorig jaar, krijgt de kans om zijn titel te verdedigen in een zeer zware loting. Hoewel ook Rafael Nadal afwezig is, zijn de andere acht beste spelers van de wereld wél van de partij. Daniil Medvedev is misschien wel de grootste concurrent van Alcaraz. Beide heren troffen elkaar in de finale van Indian Wells. Op het hardcourt in Californië maakte de 19-jarige Spanjaard een einde aan de zegereeks van Medvedev en kroonde hij zich tot jongste laureaat op de erelijst van het prestigieuze toernooi. In één klap stootte hij ook Novak Djokovic weer van de troon als nummer 1 van de wereld.

Om maar te zeggen: Alcaraz is in bloedvorm. Voor Indian Wells bereikte hij de finale in Buenos Aires en Rio, telkens tegen Cameron Norrie. In Argentinië trok hij aan het langste eind. In Miami zal Alcaraz zijn heroverde leidersplaats op de wereldranglijst met hand en tand willen verdedigen.

Geen Goffin

Ook David Goffin ontbreekt in Miami. Hij heeft zich moeten terugtrekken en is vervangen door de Hongaar Márton Fucsovics. De Belg, weggezakt naar de 40ste plaats op de wereldranglijst, hoopte op zijn comeback op een groot toernooi nadat hij zich vorige maand in Marseille ook al moest terugtrekken. De 32-jarige Luikenaar moest toen forfait geven voor zijn achtste finale door een blessure aan de linkerknie.

Naast de tenoren van het circuit en bij afwezigheid van de Belg zullen de prestaties van de Griek Stefanos Tsitsipas, de Noor Casper Ruud en de jonge Deen Holger Rune nauwlettend in de gaten worden gehouden. In een van de beste toernooien ter wereld is oogstrelend tennis bijna een garantie.

Volg de Miami Open vanaf woensdag 22 maart t.e.m. zondag 2 april op Eurosport 2 FR, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top