Lanceert Vandoorne eindelijk zijn seizoen in Formule E?

Sport |

Het kampioenschap in de Formule E schoot reeds begin januari opnieuw uit de startblokken, maar Stoffel Vandoorne is er dit seizoen nog niet in geslaagd om te excelleren. Lanceert regerend wereldkampioen Vandoorne zijn seizoen eindelijk op Braziliaanse bodem?

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de Formule E breekt zaterdag alweer de zesde manche van het seizoen aan in het Braziliaanse Sao Paulo. De Duitser Pascal Wehrlein voert op autoritaire wijze het klassement aan. Voormalig wereldkampioen Jean-Eric Vergne kwam deze jaargang nog niet verder dan een zege en een tweede plaats.

Vandoorne komt momenteel nog niet echt uit de verf. Hij blijft voorlopig achter op een dertiende plaats in het algemene klassement met amper 11 punten. De Kortrijkzaan geraakte bovendien nog niet verder dan een achtste en zevende plaats.

“We hebben hard gewerkt tijdens de vrije oefensessies, maar het geluk was niet aan mijn zijde in de kwalificaties. Ik eindigde op de zevende plaats, maar het podium van Jean-Eric Vergne toont aan dat we progressie boeken en de vruchten plukken van ons werk”.

Maakt de Belg in Sao Paolo de déclic?

Volg de Formule E-manche van Sao Paolo deze zaterdag 25 maart vanaf 17u50 op Eurosport 2, beschikbaar in met de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top