Extra boost voor Virton in strijd tegen degradatie

Sport | Excelsior Virton kon zich vorig weekend vastklampen aan de allerlaatste strohalm waardoor ze vooralsnog een waterkans behouden om zichzelf te behoeden van de degradatie. Maar vrijdag staat er alweer een uitermate belangrijk duel op het programma; want dan trekken de Luxemburgers naar Jong Genk. Een zege in Limburg kan Virton tot op vier punten van de beloftenploeg van KRC Genk brengen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de aanloop naar de match kon coach José Jeunechamps alvast positief nieuws brengen. Want voor het eerst sinds half december zit topschutter Souleymane Anne weer in de selectie. De Mauretaniër viel eind vorig jaar geblesseerd uit nadat hij in de eerste achttien duels van de competitie bij negen van de vijftien Virtonese goals betrokken was (7 goals en 2 assists).

Zijn terugkeer in de selectie zal dan ook ongetwijfeld een boost zijn voor zijn teammaats; al nam winterkoopje Ilombé Mboyo de laatste weken wel de rol van speerpunt over van Anne. Afwachten of Jeunechamps zijn winning team van vorige week al meteen zal herschikken. Al lijkt het eerder waarschijnlijk dat Anne eerst een rol als supersub moet ambiëren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top