In het westen van de NBA woedt een hevige strijd om de play-offs

Sport | In de reguliere competitie van de NBA gaan ze hun laatste maand voor de play-offs in. In het westen ligt de strijd voor de tickets voor de play-offs nog helemaal open. Wie gaat het pleit winnen?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Milwaukee Bucks, de kampioen van 2021, wist deze week als eerste team zijn deelname aan de play-offs te verzekeren. Ploegen als de Celtics, Sixers of Nuggets zullen wellicht in hun voetsporen gaan treden de komende weken. In het westen is de strijd bikkelhard, want maar liefst zeven ploegen lijken er om twee tickets te knokken.

Dallas en de Lakers in gevaar

De Clippers en Warriors lijken zich ook te mogen opmaken voor de play-offs. De eerste zes verzekeren zich van een plaatsje in de volgende fase. Voor de vier ploegen die daarna volgen is er sinds 2021 een play-in in het leven geroepen. Aan het einde van de reguliere competitie zal de nummer zeven in een thuiswedstrijd tegen de nummer acht uitkomen. De winnaar plaatst zich als zevende voor de play-offs. De verliezer van dit duel moet nadien aan de bak tegen de winnaar van het duel tussen de nummer negen en tien. Zo wordt dan bepaald wie het achtste ticket krijgt.

In het westen zijn er enkele kanshebbers voor die zeer gegeerde plaatsen: Timberwolves, Thunder, Mavericks, Lakers, Jazz, Pelicans en Blazers. De spanning is te snijden, aangezien de ploegen zeer kort bij elkaar staan in het klassement. The Mavs spelen een goed seizoen, maar hebben het een aantal wedstrijden zonder Luka Doncic en Kyrie Irving moeten stellen. En dat voelen ze. De Lakers zitten sinds de Trade Deadline, en met name het vertrek van Russell Westbrook, in een opwaartse spiraal. Het team is evenwichtiger en zelfs als LeBron James afwezig is, weten ze toch nog wedstrijden naar hun hand te zetten. Daar is dus een positieve evolutie merkbaar.

Verrassing uit Oklahoma op komst?

Wie had kunnen voorspellen dat een team als Oklahoma City Thunder zich dit jaar in de strijd om de play-offs zou mengen? Het team is in volle heropbouw sinds 2021. Met Chet Holmgren haalden ze de nummer 2 in de Draft 2022, maar hij geraakte aan het begin van het seizoen geblesseerd.

Iedereen had verwacht dat ze nog een jaar moesten wachten om echt ambitieus te kunnen zijn, maar de jonge groep wist iedereen te verrassen. Onder meer dankzij All-Star Shai Gilgeous-Alexander. Het beloven dus nog zeer spannende weken te worden met veel onderlinge duels tussen de kandidaten. De druk neemt met de week toe en dat kan alleen maar nog meer spektakel opleveren!

Het NBA-programma dit weekend op Eleven:

Zaterdag 18 maart

Zondag 19 maart

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Meer NBA-nieuws

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top