Romelu Lukaku staat voor cruciale maanden in zijn carrière

Sport | Romelu Lukaku staat voor cruciale maanden. De 29-jarige aanvaller heeft nog drie maanden de tijd om het bestuur van Internazionale te overtuigen om hem ook volgend seizoen te houden. De druk wordt alvast opgevoerd op ‘Big Rom’, die wel gestaag progressie maakt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Afgelopen zomer haalde Inter zijn slag thuis door Chelsea te overtuigen om Romelu Lukaku voor 8 miljoen euro uit te lenen. Bij de Italiaanse topclub waren ze in hun nopjes, want Lukaku toonde voordien in zijn twee seizoenen bij Inter dat hij een topspits was. In 97 wedstrijden scoorde hij toen 64 keer en leverde hij 16 assists af.

Blessures

Lukaku moest Inter weer naar een landstitel loodsen en zijn begin was dik in orde met 1 goal en 1 assist in 3 wedstrijden. Maar toen begon de lijdensweg. Lukaku liep een hamstringblessure op die hem twee maanden aan de kant hield. Daarna volgde een volgende spierblessure. Lukaku miste dit seizoen al 18 wedstrijden voor Inter en speelde er slechts 18. Hij werkte nog maar 830 minuten af en daarin scoorde hij 5 keer en deelde hij 1 assist uit.

De voormalige aanvaller van onder meer Chelsea en Manchester United is een spits die fysiek helemaal in orde moet zijn om sterk te presteren. Lukaku zijn grootste kwaliteit is immers zijn fysiek vermogen. Hij moet duels kunnen aangaan en met zijn snelheid verdedigingen uit verband kunnen spelen. Daarvoor moet hij vooral veel ritme opdoen. De laatste anderhalve maand komt hij steeds vaker aan spelen toe en hij wist in zijn laatste 6 wedstrijden toch 3 keer te scoren.

Er is dus progressie merkbaar, maar in het spel is hij nog steeds niet de oude. Het trage voetbal onder Simone Inzaghi helpt ook niet echt. Lukaku heeft liever dat het snel gaat en dat hij kan lopen in plaats van de korte combinaties op te zoeken. De geruchten over een terugkeer van Antonio Conte naar Inter zullen hem veel plezier doen. Beiden werkten eerder al zeer goed samen bij Inter.

Inter voert de druk op

Maar Lukaku zal het bestuur ook moeten overtuigen dat het zonder Conte kan. Diens terugkeer is immers geen zekerheid. CEO Giuseppe Moratta was bij Sky Sports Italia alvast zeer duidelijk. Hij zette Lukaku zeer stevig onder druk. “Ongeacht zijn prestaties keert hij op 30 juni terug naar Chelsea omdat hij voor één seizoen is uitgeleend”, liet hij weten.

Hij gaf ook aan waarom de Rode Duivel een minder hoog niveau haalt. "Ik moet onderstrepen hoe dit een zeer abnormaal seizoen is. Het WK in het midden van het seizoen heeft overal voor veel problemen gezorgd. Lukaku is een voorbeeld, zelfs Brozovic is niet op zijn gebruikelijke niveau. Beide kampen met blessures en zijn nog niet goed hersteld. Lukaku vindt niet de competitieve vorm die hem tot zijn grote kracht maakt, vanuit dit oogpunt staat hij niet aan de top en het is niet de Lukaku die we in voorgaande jaren hebben gezien", vertelde hij.

Uiteraard is dit ook een onderhandelingsstrategie. Inter wil bij een nieuwe huurdeal immers minder dan 8 miljoen euro betalen en door het belang van Lukaku naar beneden te halen, hopen ze dat zijn waarde zakt. Bij Chelsea – waar ze niet meer op hem rekenen - beseffen ze wellicht ook dat Lukaku geen grof wild zal zijn bij kapitaalkrachtige clubs, aangezien hij twee mindere seizoenen achter de rug heeft. De komende drie maanden worden alvast cruciaal. Speelt hij zich weer in de harten van iedereen bij Inter, of moet de ex-spits van Anderlecht in de zomer weer op zoek naar een nieuwe club?

Het programma van speeldag 27 in de Serie A via Eleven:

Zaterdag 18 maart

  • Udinese - AC Milan: om 20u45 op Eleven 1
Zondag 19 maart
  • Torino - Napoli: om 15u00 op Eleven 1
  • Lazio - AS Roma: om 18u00 op Eleven 3 
  • Inter - Juventus: om 20u45 op Eleven 3

Volg de Serie A het hele seizoen lang, inclusief de wedstrijd tussen Inter en Juventus aanstaande zondag 19 maart om 20u45 op Eleven 3, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Meer nieuws uit de Serie A:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top