Xabi Alonso wijst Bayer Leverkusen de weg en wil stunten tegen Bayern

Sport | Zondag om 17u30 neemt Bayer Leverkusen het in eigen huis op tegen Bayern München. Dat belooft een zeer interessant duel te worden. Er is ook een extra pigment, waardoor deze match nog wat leuker wordt. Xabi Alonso, ex-speler van Bayern München, levert als hoofdtrainer immers zeer goed werk bij Leverkusen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge zal wel even balen als het kijkt naar het werk van Xabi Alonso. De Spanjaard was in een recent verleden ook in beeld in het Jan Breydelstadion, maar tot een overgang kwam het niet. Alonso trok in oktober 2022 naar Bayer Leverkusen. Die ploeg zat toen in een neerwaartse spiraal, maar de voormalige middenvelder wist de weg naar boven weer te vinden.

Europees ticket

Leverkusen begon dramatisch aan het seizoen met slechts een zege in acht competitiewedstrijden. Gerardo Seoane werd daarom bedankt voor bewezen diensten. Xabi Alonso mocht Leverkusen proberen te reanimeren. De ex-speler van onder meer Liverpool, Real Madrid en Bayern München deed voordien al ervaring op bij het tweede elftal van Real Sociedad en ging nu voor een uitdaging op het allerhoogste niveau.

Sinds zijn komst wist Bayer Leverkusen in 16 Bundesliga-wedstrijden 9 keer te winnen, speelde het 2 keer gelijk en verloor het 5 keer. Na de dramatische start dacht niemand bij Leverkusen nog aan een Europees ticket, maar eerder aan het behoud. Alonso loodste Leverkusen echter naar een negende plaats op zes punten van Eintracht Frankfurt. Zij staan 6de, een plaats in de rangschikking die recht geeft op een ticket voor de Conference League.

Straf parcours

Op basis van die afgelopen 16 wedstrijden in de Bundesliga, boekt Leverkusen de vierde beste resultaten van het land. Enkel RB Leipzig, Borussia Dortmund en Bayern München deden beter. Een duidelijk signaal dat Alonso en Leverkusen een goede 'match' zijn. Daarnaast wist hij hen ook nog eens te plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League!

Alonso levert dus zeer goed werk en bij Bayern München zullen ze zijn evolutie zeker in de gaten houden. De Spanjaard heeft immers een zeer goede band met de Duitse topclub. Hij was er als speler actief van 2014 tot 2017, en hij sloot zijn carrière er ook af. Alonso speelde 117 matchen voor Bayern München. Hij vulde er zijn prijzenkast met drie landstitels, een Duitse beker en een supercup. Als hij zondag weet te winnen van Bayern, zou hij zijn ex-team wel een stevige tik uitdelen in de titelstrijd.

Het programma van speeldag 25 in de Bundesliga op Eleven:

Zaterdag 18 maart

Zondag 19 maart

Volg het beste uit de Bundesliga het hele seizoen op de zenders van Eleven, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top