Vechten de sprinters het opnieuw uit in Brugge-De Panne?

Sport | Komende woensdag wordt de 47e editie van de Vlaamse eendagswedstrijd Brugge - De Panne gereden. Huidig titelverdediger Tim Merlier zal niet van de partij zijn, maar gelukkig zijn er nog heel wat andere snelle kapers op de kust.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op woensdag 22 maart om 11u35 wordt in Brugge het startschot gegeven voor de Classic Brugge - De Panne. De mannelijke renners krijgen een parcours van 274,5 kilometer voorgeschoteld dat van Brugge langs Loppem, Aartrijke, Gistel, Veurne en vervolgens tot in De Panne loopt. Deze wielerwedstrijd stond enkele jaren geleden nog bekend als ‘De Driedaagse van De Panne - Koksijde’ en was een kolfje naar de hand van sprinters. Of dat dit jaar ook het geval zal zijn, zal nog moeten blijken.

Want de renners zullen niet enkel kaarsrechte wegen voor de kiezen krijgen. Ze zullen ook af moeten rekenen met De Moeren: een polderdorpje dat op sommige punten vier meter onder de zeespiegel ligt en waar doorgaans een strakke wind staat. Dat wil zeggen dat er waaiers mogelijk zijn waardoor massasprinters hun kansen op de eindoverwinning zullen zien slinken. Gelukkig kunnen diezelfde sprinters nog heel wat goedmaken tijdens de grote lus die drie keer moet worden afgelegd vooraleer de eindmeet in De Panne zal worden bereikt.

Heel wat sprintbommen

Vorig jaar wist landgenoot Tim Merlier als eerste over de meet te rijden, net voor Dylan Groenewegen en Nacer Bouhanni. Er betrof een fotofinish en er moest zelfs een jury aan te pas komen om een definitief oordeel te vellen. Merlier zal er dit jaar helaas niet bij zijn, maar dat wil niet zeggen dat Classic Brugge - De Panne aan spektakel zal inboeten. Concullega’s en sprintbommen Jasper Philipsen, Dylan Groenewegen, Olav Kooij, Fabio Jakobsen, Caleb Ewan, Sam Bennett, Arnaud Démare of Phil Bauhaus zullen immers wel gewoon aan de start verschijnen.

Op donderdag 23 maart is het vervolgens de beurt aan de vrouwelijke renners om de Classic Brugge - De Panne te rijden. Zij krijgen een iets korter parcours voorgeschoteld (van 159,5 kilometer). Het wordt bij de vrouwen vooral uitkijken naar Elisa Balsamo. Deze Italiaanse renster heeft de wielerwedstrijd vorig jaar weten winnen en zal proberen om haar titel te verlengen.

Volg op woensdag 22 maart Classic Brugge-De Panne voor mannen vanaf 14u50 via Sporza op Eén. Op donderdag 23 maart wordt de vrouwenwedstrijd verreden, tevens live te volgen via Sporza.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top