De strijd om de Play-offs breekt dit weekend helemaal los

Sport | Komend weekend staat de dertigste speeldag van de Jupiler Pro League op het programma. Het wordt een speeldag waarop drie ploegen uit de buik van het klassement kans maken om een stap richting de Europe Play-offs te zetten. Een van die ploegen is nog steeds RSC Anderlecht

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag 17 maart wordt speeldag 30 van de Jupiler Pro League op gang getrapt. Om 20h45 gaat de bal aan het rollen in het Jan Breydelstadion waar Cercle Brugge het thuis opneemt tegen Racing Genk. Beide clubs zullen hun stinkende best doen, want ze voelen de concurrentie in hun nek hijgen. Bij Genk is dat Union dat op vijf punten staat, bij Cercle is dat Anderlecht en OH Leuven die op amper een punt staan.

De vier volgende wedstrijden worden op zaterdag 18 maart gespeeld. Te beginnen met KV Kortrijk - Club Brugge om 16u00. Blauw-zwart heeft vorige week de rug kunnen rechten tegen Standard (2-0) en wil zijn remontada vast verderzetten. Kortrijk verloor van Westerlo (3-1) en wil koste wat kost uit de degradatiezone blijven.

Kan Seraing vertrouwen tanken?

Om 18u15 begint de wedstrijd KV Oostende - Westerlo en Sint-Truiden - Seraing. Westerlo prijkt momenteel op een knappe zesde plaats en wil die stek met hand en tand verdedigen. KVO staat tien plaatsen lager geklasseerd en moet vechten om het behoud van die plek. Zowel Sint-Truiden als Seraing zitten in een negatieve spiraal en hebben dringend punten nodig. Seraing is momenteel de hekkensluiter in de Jupiler Pro League, maar kan vertrouwen tanken als het de Limburgers, die op een twaalfde plaats staan, over de knie kan leggen.

Om 20u45 neemt Standard Luik het op tegen Zulte Waregem. Standard kon vorige week geen vuist maken tegen Club, maar misschien wel tegen Zulte Waregem. Die staan immers op de voorlaatste plaats in de rangschikking.

De strijd om de Europe Play-offs

Op zondag 19 maart staan er nog vier wedstrijden op het programma. De eerste, Antwerp - Charleroi, gaat van start om 13u30 en wordt vooral belangrijk voor Charleroi, dat nog steeds kans maakt om deel te nemen aan de Europe Play-offs. De tweede partij, OH Leuven - Anderlecht, begint om 16u00 en wordt eveneens belangrijk met het oog op de Europe Play-offs. Zowel OH Leuven als Anderlecht maken immers nog kans om zich daarvoor te kwalificeren. Paars-wit toonde tegen Cercle dat het nog leeft en dat het met Islam Slimani ook een rasechte goalgetter in huis heeft.

Om 18u30 staat de wedstrijd tussen Union Saint-Gilloise en KV Mechelen op het programma. Union heeft vorig weekend leider Genk kunnen verschalken (1-2) en zal vast ook scalp van KV Mechelen willen bemachtigen. Kort daarna, om 19u15, beginnen AA Gent en AS Eupen aan de laatste wedstrijd van de dertigste speeldag. Gent staat op een zucht van de Champions’ Play-offs en zal opnieuw op Gift Orban rekenen om het verschil te maken tegen een kwakkelend Eupen.

Het programma van speeldag 30 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 17 maart

Zaterdag 18 maart

Zondag 19 maart

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top