Manchester City moet het thuis afmaken tegen RB Leipzig

Sport | De heenwedstrijd tussen Manchester City en RB Leipzig eindigde in een gelijkspel, waardoor in de terugwedstrijd nog alles mogelijk is. De Britse thuisploeg zal er alles aan doen om het laken naar zich toe te trekken. Om uitschakeling te vermijden, mogen Kevin De Bruyne en co geen fouten maken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De volgende speeldag in de Champions League staat aanstaande dinsdag op de agenda. Na de kwalificatie van Benfica, Chelsea, Bayern en AC Milan is het de beurt aan Manchester City om de kwartfinales te proberen bereiken. In de heenwedstrijd wist de Duitse tegenstander RB Leipzig weg te komen met een 1-1 gelijkspel, wat hun kansen op kwalificatie levend houdt. 

De ploeg van Pep Guardiola is natuurlijk de grootste favoriet in deze clash. Guardiola hoopt de ploeg naar een eerste winst in de Champions League te loodsen. Maar met Leipzig krijgen ze te maken met een kranige tegenstander, want zij waren de afgelopen seizoenen een van de grootste Duitse verassingen. 

Connectie tussen De Bruyne en Haaland

Manchester City beschikt over een sterke aanval waardoor de Duitsers vooral één duo zullen moeten neutraliseren om door te stoten naar de volgende ronde: Kevin De Bruyne en Erling Haaland. De Noorse spits, die dit seizoen al 33 doelpunten maakte in 34 wedstrijden, slaagde er in de eerste wedstrijd niet in te scoren, maar misschien was dat omdat KDB niet speelde. 

Nu de Duivel terug is van weggeweest, zou ook Haaland misschien opnieuw trefzeker kunnen zijn. De man die onlangs werd uitgeroepen tot 's werelds beste passer in de afgelopen 365 dagen, speelt een belangrijke rol. Hij zorgt er steevast voor dat de bal tot bij de spitsen raakt, zeker als Haaland op het veld staat. Als Leipzig de Limburger te veel ruimte geeft, dan zal City zonder veel problemen naar de volgende ronde gaan. 

Lukaku bevestigt

In de andere wedstrijd van de avond neemt Porto het op tegen Inter. De Italianen wonnen het eerste duel met 1-0 dankzij een late goal van Romelu Lukaku. De mannen van Simone Inzaghi staan er goed voor en als de Inter-duivel opnieuw de stijgende lijn in zijn vormpeil kan bevestigen, dan zou dat opnieuw op een succes kunnen uitdraaien. Lukaku, die vorig weekend kon scoren, lijkt zijn benen terug te hebben. 

Feit blijft dat Porto op eigen veld allesbehalve te onderschatten is. De Portugezen zullen erop gebrand zijn om samen met aartsrivalen Benfica de volgende ronde te halen. Voor Portugal is zou dat een historische primeur zijn, want nooit eerder had het land twee clubs in de tweede ronde van de competitie. 

Het programma van de 1/8e finales in maart op Pickx+ Sports:

Dinsdag 14 maart

Volg de UEFA Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Blijf verder op de hoogte van alle actualiteit (samenvattingen, interview, magazines...) dankzij de verschillende aanbiedingen en talrijke inhoud van Pickx op televisie en onze website.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over Europees voetbal?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top