Lommel kan dit weekend als eerste team in 'Relegation play-offs' definitief gered zijn

Sport | Lommel SK en SK Deinze misten op een haar na de 'Promotion play-offs' en moeten de komende weken vooral mee scherprechter spelen in de 'Relegation play-offs'. De twee ploegen begonnen de degradatiestrijd namelijk met zo'n voorsprong, dat ze nooit zelf in degradatienood konden komen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De focus lijkt dan ook niet altijd even aanwezig bij de twee teams (Deinze pakte 3 op 9; Lommel zit aan 3 op 6). Maar toch kunnen de Limburgers mogelijk al op de derde speeldag een bescheiden feestje bouwen.

Als rode lantaarn RE Virton dit weekend namelijk niet beter doet dan Lommel; dan zijn de troepen van Steve Bould dit weekend zeker van een verlengd verblijf in de Challenger Pro League. Bij een nederlaag van Virton tegen SL16 FC is er zaterdag al zekerheid over het behoud. Want in dat geval kan Virton enkel nog op gelijke hoogte komen van Lommel; maar behouden de Limburgers hun hogere ranking omdat ze sowieso meer gewonnen matchen hebben.

Als Virton wel één of drie punten pakt tegen SL16 FC; dan moet Lommel zondag in de derby tegen Jong Genk minstens even goed doen om het behoud te verzekeren.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top