De kijk van Pelic: "Rechterflank én Mbokani wonnen de match voor Beveren"

Sport | De komende weken gaan we op zoek naar een opvolger voor KVC Westerlo. Wie volgt de Kempenaars op als de kampioen van 1B en mag volgend seizoen gaan aan de slag op het hoogste niveau? We wikken en wegen de titelstrijd met de deskundige hulp van Vedran Pelic.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Pelic was jarenlang een van de smaakmakers bij KVC Westerlo en bleef ook na zijn carrière trouw aan de Kemphanen. De Bosniër was maar liefst 13 jaar (en meer dan 270 wedstrijden) actief in de technische staf van de vorige kampioen en is ook na de promotie van Westerlo 1B op de voet blijven volgen. Hij is dan ook de geknipte man om de titelstrijd in 1B te analyseren.

De tweede speeldag stond bijna volledig in het teken van de clash tussen SK Beveren en RWDM. De Brusselaars leken een tijdje op weg naar een cruciale zege, maar Beveren kon de scheve situatie toch nog rechttrekken én de titelstrijd redden. "Puur voor de spanning in de competitie was dit natuurlijk het beste scenario", vertelt Pelic. "Zowel Beveren als Beerschot wonnen hun partij en mogen zo blijven hopen op meer. Beerschot zal sowieso wel een perfect parcours moeten afwerken en dat parcours loopt nu richting een hele belangrijke horde. Want komend weekend speelt Beerschot thuis tegen Beveren. Voor beide teams zal veel afhangen van het resultaat in die match."

Daarnaast wordt het afwachten hoe RWDM om zal gaan met het verlies op de Freethiel. "RWDM was de betere in de eerste helft en had ook kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Maar in de tweede helft zorgden individuele fouten er toch voor dat Beveren - dat zeker geen slechte match speelde - toch nog op en over de Brusselaars kon gaan. De rechterflank van Beveren (met Hrncar op kop) won de match van de linkerflank van RWDM; daar werd in deze match het verschil gemaakt. Maar ook invaller Mbokani had een goede inbreng. Hij zorgde voor balvastheid en verluchtte zo de rest van zijn ploeg. En ook zijn assist was van mooie makelij."

"RWDM speelt nu thuis tegen Club NXT en dat is toch wel de ploeg in vorm", vervolgt Pelic. "Maar in een systeem zoals deze play-offs moet je eigenlijk al zeker je thuismatchen winnen. In principe is de situatie na twee speeldagen ongeveer weer zoals bij het begin van de play-offs. Er kan nog vanalles gebeuren."

En zo kan er ook nog een belangrijke rol weggelegd zijn voor de ploegen die nog niet zo succesvol waren: Lierse en RSCA Futures. Zij staan volgend weekend tegenover elkaar, maar kunnen het ook de andere teams moeilijk blijven maken. "Ze kunnen punten afpakken van iedereen. Ze hebben niks te verliezen in deze play-offs en spelen zonder druk. Zoals ik reeds eerder zei wordt het kampioenschap gewonnen tegen de drie teams die vrijuit kunnen voetballen: Lierse, Club NXT en RSCA Futures."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top