Smaakmakers Racing Genk en Union nemen het dit weekend tegen elkaar op

Sport | Volgend weekend staat de 29e speeldag van de Jupiler Pro League op het programma. Er staan ons enkele spannende wedstrijden te wachten waaronder die tussen de leider Racing Genk en eerste achtervolger Union Saint-Gilloise.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De 29e speeldag wordt vrijdagavond om 20u45 op gang getrapt door de spelers van Sporting Charleroi en OH Leuven. Charleroi heeft al vijf wedstrijden niet meer verloren en zal zijn opmars in het klassement willen verderzetten tegen OHL, dat in een mindere vorm verkeert.

Zaterdag om 16u00 ontvangen de spelers van KV Mechelen vervolgens hun concullega’s uit Sint-Truiden en om 18u15 neemt AS Eupen het op tegen KV Oostende in een cruciaal duel om het behoud in de Jupiler Pro League. Als Eupen de drie punten kan veiligstellen, blijft het uit de gevarenzone waar KV Oostende in verzeild is geraakt. Als de Kustboys de drie punten meegraaien, komen ze op gelijke hoogte met Eupen.

Club Brugge - Standard Luik

Westerlo zal (na de nederlaag op Standard van afgelopen weekend) de rug proberen te rechten tegen KV Kortrijk. Westerlo is een aardig seizoen aan het draaien en wil zaterdagavond vanaf 18u15 zijn plaats in de top acht veiligstellen door de Kortrijkzanen over de knie te leggen. Kort daarna, om 20u45, gaat de bal aan het rollen in Luik. Daar ontvangt Seraing Antwerp. The Great Old zou in principe geen hinder mogen ondervinden in Luik. Seraing is immers de hekkensluiter van onze competitie, terwijl Antwerp op een knappe derde plaats staat.

Zondag staat er om 13u30 een eerste kraker op het programma. Club Brugge neemt het dan thuis op tegen Standard. De Luikse club verkeert momenteel in goede doen, terwijl Club Brugge in de hoek zit waar de klappen vallen. Toch is Club ook in deze wedstrijd opnieuw favoriet.

Laatste kans voor Anderlecht?

Na de partij in Brugge mogen Zulte Waregem en AA Gent aan de bak. Zulte Waregem moet koste wat kost wegraken uit de degradatiezone en mikt op de drie punten. Gent daarentegen staat op een knappe vijfde plaats in de rangschikking en wil over Club Brugge (plaats vier) springen.

De voorlaatste wedstrijd van de 29e speeldag gaat om 18u30 van start. Racing Genk neemt het dan op tegen Union Saint-Gilloise. Genk staat al maandenlang op de eerste plaats in de rangschikking, terwijl Union ook al maandenlang op de tweede plaats staat. Het verschil tussen beide clubs bedraagt momenteel acht punten, maar het valt af te wachten of dat na het weekend nog het geval zal zijn.

En ten slotte kijken de spelers van Cercle Brugge en Anderlecht elkaar om 19u15 in de ogen. Anderlecht kon afgelopen weekend opnieuw niet winnen (1-0-verlies tegen AA Gent) en mikt op eerherstel (en een plek in de top acht) tegen Cercle. De Bruggelingen gaan hun huid echter duur verkopen.

Het programma van speeldag 29 in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 10 maart

Zaterdag 11 maart

Zondag 12 maart

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top