Fans Virton wachten nog steeds op de eerste thuisoverwinning van het seizoen

Sport | Vooraf hadden de spelers van RE Virton beloofd dat ze de mouwen zouden opstropen tegen SK Deinze; maar op het veld was het toch alweer slappe koffie bij de rode lantaarn van de Challenger Pro League. De Luxemburgers speelden alweer ondermaats en moesten met een 1-2 nederlaag het veld af.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Coach José Jeunechamps was na de match vrij hard voor zijn spelers; maar ook de fans lieten zich niet onbetuigd. Zij bleven alweer op hun honger zitten en stuurden hun 'gladiatoren' na 90 minuten met boegeroep en een fluitconcert de kleedkamers in.

Niet geheel onlogisch natuurlijk; want de fans van Virton wachten nog steeds op een eerste thuisoverwinning dit seizoen. De Luxemburgers kregen de voorbije maanden al twaalf kansen om de drie punten thuis te houden, maar slaagden daar dus nog geen enkele keer in. In vijf duels kon er nog een puntje geraapt worden en zeven keer mocht de uitploeg vieren.

Vizier

Bovendien slaagde Virton er amper acht keer in om een goaltje te maken. En net daar lijkt het schoentje te wringen, want ondanks die bloedrode resultaten kregen Vincensini en co ook maar zeventien goals binnen. Met dat aantal behoort Virton zeker niet tot de slechtere teams van de reeks.

Komend weekend krijgt de rode lantaarn wel een nieuwe kans om de thuisfans toch minstens één thuiszege te gunnen dit seizoen; want dan komt SL16 FC over de vloer. De Luikenaars staan nog steeds in het vizier van de Luxemburgers; maar stilaan is er wel een sluipschutter nodig om het vizier scherp te houden en de tegenstanders nog te vellen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top