België boven in 'Promotion play-offs' CPL: vijf van zes teams stellen acht of meer Belgen op

Sport | Steeds meer profploegen kabbelen doorheen het seizoen met een kern die een bonte verzameling is van nationaliteiten. Maar in de 'Promotion play-offs' van de Challenger Pro League zijn het toch vooral de Belgen die de dienst uitmaken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo stonden er op de tweede speeldag van de promotie-eindronde maar liefst 48 Belgen in de basis bij de zes deelnemers. Dat is goed voor een gemiddelde van net geen 73%. Een bijzonder hoog gemiddelde dat maar in weinig Westerse profcompetities gehaald wordt.

Vijf van de zes teams stonden dan ook met minstens acht Belgen aan de aftrap. Enkel Beveren begon met slechts vier landgenoten aan hun wedstrijd van de tweede speeldag. Lierse was - zoals gewoonlijk - de koploper met 10 Belgen in de basis (halve Belg Tabekou niet meegeteld) terwijl ook Club NXT en RSCA Futures negen landgenoten in de basiself dropten. Beerschot en RWDM begonnen hun duel met acht Belgen.

In de 'Relegation play-offs' was het Belgische aandeel wel een pakje minder. Enkel Dender (10) en SL16 FC (8) haalden het gemiddelde van de 'Promotion play-offs' terwijl vooral Deinze (5), Virton (4) en Lommel (3) een gevarieerdere selectie tussen de lijnen brachten. Hans Somers zette bij Jong Genk zeven Belgen aan de aftrap.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top