Bondsparket moet overuren kloppen: zes rode kaarten ontsieren 2e speeldag in CPL-play-offs

Sport | Het Bondsparket van de KBVB zal de de tenen moeten uitkuisen bij het bekijken van de beelden van de 2e speeldag van de play-offs in de Challenger Pro League. In de zes duels die het afgelopen weekend afgewerkt werden, vielen er maar liefst zes rode kaarten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van die zes uitsluitingen was er slechts ééntje het gevolg van een gele optelsom. Faissal El Mazyani kreeg in de slotseconden van de incidentrijke match tussen Jong Genk en SL16 FC zijn tweede gele kaart van de avond en mist zo automatisch de eerstvolgende match van zijn team (uit bij Lommel SK).

Voor zijn ploegmaats Victory Beniangba en Matias Galarza wacht er mogelijk een langere straf. Beniangba was betrokken bij een opstootje waarbij ook SL16 FC-goalie Matthieu Epolo werd uitgesloten terwijl Galarza het donkerste rood kreeg na een gemene tackle op de enkel van een Luikenaar.

Eerder op de dag moest ook Liersespits Daan Vekemans vervroegd naar de kleedkamer na een te felle tackle op de enkels van 'Zinedine' Van den Bergh (de verdediger schudde Vekemans af met een Zidane-piroutte en werd dan neergehaald door Vekemans). En dan was er natuurlijk ook nog de recordmove van Joachim Van Damme eerder op de speeldag.

Het bondsparket zal zich maandag over de vijf zaken buigen en dan een voorstel tot minnelijke schikking formuleren. Als club en speler daar dan niet mee akkoord gaan, dan komt de zaak voor het Disciplinair Comité.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top