Roeselare wacht warm onthaal bij Menen

Sport | In de Lotto Volley League staat de tweede wedstrijd in de play-offs op het programma voor Knack Roeselare. Zij zijn de topfavoriet voor de landstitel en ze nemen het in hun tweede duel op tegen Decospan Volley Team Menen op. Dat belooft een zeer pittige wedstrijd te worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Roeselare is allerminst de favoriete tegenstander van Menen. Vorig jaar waren zij in de titelfinale immers veel te sterk voor Menen en ze wonnen met 3-0. Eind februari was er dan de finale van de Beker van België in het Antwerpse Sportpaleis en ook daar was Roeselare met 3-0 een klasse te sterk.

Roeselare zwarte beest voor Menen

Na die twee nederlagen kwamen ze bij Menen op hun website toch met een sneertje naar Roeselare. "Dat Knack Roeselare in beide gelegenheden de boeman was, is eigenlijk niet meer dan de logica zelve, wat Knack-coach Vanmedegael ook mag beweren met 'budgetten die niet meer zo verschillend zijn als iedereen laat uitschijnen'. Yeah right…", luidde de boodschap.

In de reguliere competitie ging het ook al mis voor Menen, toen het op 26 oktober 2022 met 0-3 verloor van Roeselare. Toch kunnen ze zich optrekken aan de terugwedstrijd, toen het in Roeselare 3-2 werd. Menen zal dat niveau moeten halen om hun 'angstgegner' deze keer wél te kunnen verslaan. Bovendien had Roeselare in de eerste wedstrijd in de play-offs het niet onder de markt tegen Aalst, waar er met 3-1 werd gewonnen.

Ongeslagen

Menen weet dat het ook een keer zal moeten stunten om weer de titelfinale te kunnen spelen. "Roeselare en Maaseik staken er in de reguliere competitie bovenuit. De vier andere teams hebben van elkaar punten afgesnoept. Elke ploeg droomt van de finale. Dan moet er tegen Roeselare of Maaseik gewonnen worden, maar vooral ook punten gepakt worden tegen de directe concurrenten", vertelde Maxime Capet aan Het Laatste Nieuws.

Roeselare is uiteraard de grote favoriet voor deze partij. Ze verloren dit seizoen immers nog niet in de Lotto Volley League. Kunnen ze vrijdag in CC De Steiger hun favorietenrol waarmaken?

Bekijk de Champion's Play-offs van de Lotto Volley League met de wedstrijd tussen Deposcan Menen en Knack Roeselare op vrijdag 10 maart om 20u30 uur op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top