Jeremy Doku eindelijk gelanceerd bij Rennes?

Sport | Jérémy Doku wist afgelopen weekend eindelijk zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen te scoren voor Stade Rennes. Is de flankaanvaller eindelijk klaar om zijn potentieel helemaal te gaan benutten? De laatste weken gaat alles alvast zeer goed.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jérémy Doku werd in de zomer van 2021 voor 26 miljoen euro overgenomen van Anderlecht. Sindsdien sukkelde hij met heel wat blessures, waardoor hij maar liefst 39 wedstrijden moest missen. Sinds november is er eindelijk beterschap merkbaar, want de jonge Belg blijft nu al heel wat maanden fit. Rennes springt vanwege zijn voorgeschiedenis met blessures voorzichtig om met hem, maar Doku lijkt de matchen steeds beter te verteren.

Doku had door die blessures de nodige tijd nodig om weer zijn beste niveau te halen. Zijn vormpeil zit in een stijgende lijn de laatste weken en afgelopen weekend scoorde hij in de competitie zijn eerste goal, nadat hij begin januari al had raak getroffen in de Franse beker. De Rode Duivel was dan ook bijzonder tevreden na zijn doelpunt. “Het is meer dan een jaar geleden dat ik scoorde. Maar daar denk ik niet aan. Ik wil gewoon beslissend zijn, goede wedstrijden spelen en ervoor zorgen dat mijn team wint”, zei de speler na de wedstrijd.

Meer minuten maken

Jérémy Doku kwam naar Rennes om verder progressie te maken op een hoog niveau. De Rode Duivel is een toptalent en toonde dat ook meermaals, maar telkens gooide een blessure roet in het eten. Hij wil nu vooral veel spelen en de laatste weken komt hij steeds meer aan de bak. Zo speelde hij in de Europa League tegen Shakhtar Donetsk zelfs 120 minuten.

"Eerlijk gezegd was zelfs ik geschokt dat ik 120 minuten kon spelen. Zelfs op het einde was ik nog aan het rennen", verklaarde hij. Een goed voorteken voor de toekomst, want ook al is Rennes Europees uitgeschakeld, er zijn nog heel wat wedstrijden in de competitie. "Fysiek gaat het beter en beter, maar ook mentaal is dit belangrijk. Als je vaak in actie komt, dan is dat goed voor het vertrouwen. Dan kun je terug vrijuit spelen. Dat is het grote verschil.”

Rode Duivels

Binnen een maand beginnen de Rode Duivels aan hun EK-kwalificatiecampagne. Het nieuwe tijdperk onder bondscoach Domenico Tedesco gaat van start. Gaat hij hem oproepen? Als Doku op deze manier verder blijft doen, is er geen reden om hem niet bij de selectie te halen. Een speler van zijn kaliber heeft altijd zijn plaats in de selectie en staat dan zelfs heel dichtbij een basisplaats.

Het valt te hopen dat de spurtbom gevrijwaard blijft van blessures. Als Doku de komende weken fit blijft en ook goed speelt, dan zou hij eindelijk vertrokken kunnen zijn. Iedereen ziet in hem een speler die op termijn de Europese top kan bereiken.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top