Club YLA op zoek naar memorabel seizoenseinde

Sport | In de Lotto Super League staat de laatste speeldag op het programma. Club YLA en Sporting Charleroi nemen het daarbij tegen elkaar op. Voor de Carolo’s een ideale aangelegenheid om nog eens te stunten, terwijl de Brugse dames vertrouwen willen tanken voor volgende week.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij Club YLA zijn ze volledig in de ban van de bekerfinale die op 11 maart op het programma staat. Daarin hopen ze tegen KRC Genk de tweede grootste prijs in het vrouwenvoetbal te grijpen. Maar eerst moeten ze nog aan de slag in de Lotto Super League. Club YLA wil de reguliere competitie afsluiten met een positieve noot. Tegen Charleroi krijgen ze daar alle kansen toe, want de Waalse club is een van de laagvliegers van de reeks.

Club YLA wil een week voor de bekerfinale met een goed gevoel de voorbereidingsweek voor de finale ingaan. De Bruggelingen kunnen alvast met vertrouwen deze match aanvatten. In september 2022 won Club YLA op eigen veld makkelijk met 4-1. Charleroi dacht even aan een stunt toen Duterne voor de 0-1 zorgde, maar nog voor de rust wist Club YLA orde op zaken te zetten. Vanmechelen scoorde maar liefst drie keer. Na de pauze wist Van Belle de 4-1-eindcijfers op het bord te zetten.

Bekerfinale

Toch mag het team van coach Dennis Moerman niet te zegezeker zijn. Charleroi wist begin februari nog uit te pakken met een stunt door Genk Ladies op eigen veld te verslaan met 1-2. De Brugse damesploeg is dus gewaarschuwd.

Trainer Moerman hoopt alvast op nog meer mooie weken. "Met play-off 1 voor de boeg en de kans om de bekerfinale te halen, kunnen we er nog een memorabel seizoenseinde van maken. Of ik het gevoel heb dat mijn ploeg klaar is voor wat volgt? Ik zie speelsters die zich blijven ontwikkelen en de youngsters die op de deur kloppen zorgen er mee voor dat iedereen honderd procent scherp blijft", vertelde hij aan Het Nieuwsblad.

Het programma voor Lotto Super League speeldag 21:

Zaterdag 4 maart

Volg het beste van de Lotto Super League seizoen, waaronder de wedstrijd tussen Sporting Charleroi en Club YLA deze zaterdag, op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top