Clash tussen Gent en Anderlecht is topwedstrijd van speeldag 28

Sport | Speeldag 28 van de Jupiler Pro League staat in het teken van de wedstrijd tussen KAA Gent en Sporting Anderlecht. Beide ploegen hebben dit jaar en vooral volgend seizoen nog ambities op Europees niveau.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge won vorig weekend voor de tweede keer met nieuwe coach Scott Parker de ‘Slag om Vlaanderen’. De Bruggelingen willen hun nieuw elan ongetwijfeld verderzetten in hun wedstrijd tegen KV Oostende vrijdag omstreeks 20u45. De kustploeg staat voorlaatste in het klassement en kan zich geen puntenverlies meer veroorloven, zeker niet op eigen veld, als ze degradatie willen vermijden.

Standard wil Westerlo in vorm halt toeroepen

Zaterdag speelt KV Kortrijk om 16u00 opnieuw een degradatiestrijd tegen Sporting Charleroi terwijl RFC Seraing en Zulte Waregem respectievelijk naar Cercle Brugge en OH Leuven trekken voor een wedstrijd die omstreeks 18u45 op gang wordt getrapt. Kortrijk, Charleroi en OH Leuven zullen geen cadeaus willen weggeven aangezien ze nog steeds dromen van een plekje in de Europe play-offs. 

Iets hoger in de stand, in de strijd om een plek in de Champions’ play-offs, ontvangt Standard ploeg in vorm KVC Westerlo omstreeks 20u45. Na winst tegen Union willen De Kemphanen ook in Luik drie punten pakken. Standard telt vier punten achterstand op vierde plaats Club Brugge en weet net als zijn tegenstanders dat het de match van de laatste kans is om opnieuw in de top 4 terecht te komen.

Union wil opnieuw winnen

Racing Genk, de eerste ploeg die zeker is van een plekje in de Champions’ play-offs, speelt zondag om 13u30 de Limburgse derby in Sint-Truiden. De Kanaries waren de eerste ploeg die het elftal van Wouter Vrancken dit seizoen kon kloppen (0-0) in de Cegeka Arena en willen dat kunstje ongetwijfeld nog eens overdoen in Stayen. Misschien doen ze zelfs beter! Later op de dag ontvangt Royal Antwerp FC de buren uit Mechelen voor een clash in de Bosuil omstreeks 16u.

Om 18u30 staat misschien wel de belangrijkste wedstrijd van de speeldag op de agenda. Dan treffen Gent en Anderlecht elkaar in de Ghelamco Arena. Beide ploegen zijn nog actief in de UEFA Conference League en wisselen goede met slechte prestaties af. Deze match zou wel eens een keerpunt kunnen worden voor de doelen van beide ploegen in de reguliere fase van de Jupiler Pro League. Tenslotte probeert Union om 19u15 de meubelen te redden tegen AS Eupen in de hoop om opnieuw te winnen na twee opeenvolgende nederlagen.

Het programma van de 28e speeldag in de Jupiler Pro League:

Vrijdag 3 maart

Zaterdag 4 maart

Zondag 5 maart

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer lezen over de Jupiler Pro League?

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top