De toekomstige Rode Duivels: Julien Duranville, de toekomstige Gouden Bal-winnaar

Sport | In 2023 stelt Pickx elke week een jong Belgisch talent voor waarvan verwacht wordt dat hij in de toekomst een rol zal gaan spelen bij de Belgische nationale ploeg. Vandaag is het de beurt aan Julien Duranville.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eind vorig seizoen liet Vincent Kompany op de laatste speeldag in de Jupiler Pro League de amper 16-jarige Julien Duranville invallen op het veld van Club Brugge. De jonge flankaanvaller toonde zich met zijn snelheid en dribbels. Kompany’s opvolger Felice Mazzu zag het ook heel erg zitten en maakte in de eerste maanden van dit seizoen veel gebruik van de diensten van het toptalent. Duranville scoorde zelfs zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau tegen OHL.

Transfer naar Dortmund

Op 27 oktober 2022 speelde Duranville voor het laatst in het shirt van het eerste team van Anderlecht. Hij mocht toen invallen op het veld van FCSB in de Conference League. Nadien viel hij uit met een spierblessure. In januari werd echter duidelijk dat Duranville zijn in 2024 aflopende contract niet zou gaan verlengen. Borussia Dortmund, dat in de zomer al polste, zag zijn kans en haalde het toptalent voor 8,5 miljoen euro weg uit het Lotto Park. Met bonussen kan dat bedrag de komende jaren zelfs nog oplopen tot 20 miljoen euro.

Duranville wordt al vele jaren aanzien als een van de allergrootste Belgische talenten. Zijn bijnaam is de ‘bliksem’ omwille van zijn enorme versnelling. Bij Dortmund hopen ze dat de jonge Belg in de voetsporen kan treden van andere talenten zoals Bellingham, Moukoko en Haaland, die ook op jonge leeftijd naar Dortmund kwamen en nadien helemaal doorbraken.

Lof van Martinez en Kompany

De flankaanvaller liep ook al in de kijker van de Rode Duivels. Ex-bondscoach Roberto Martinez nam hem zelfs op in zijn 55-koppige voorselectie voor het WK. “Je ziet een speler die iets speciaal heeft. Bij hem is het nog potentieel, natuurlijk. Hij moet nog groeien en je kan nooit voorspellen hoe lang het duurt alvorens hij een complete speler is en klaar is voor de Rode Duivels. Julien moet dus nog wat fases doorlopen, zoals een basisspeler worden bij zijn club en vervolgens bij de nationale jeugdploegen. Hij is uiteraard, door zijn talent, een speler die dicht bij onze lijst staat. Ja, ook bij die van de Rode Duivels. Hij is een immens talent en iemand die het verschil kan maken in de zone van de waarheid. Het is bij hem eerder een vraag van wanneer dan of hij ooit een topspeler zal worden”, liet hij in september 2022 weten bij Eleven Sports.

Ook diens opvolger Domenico Tedesco sprak al over Duranville als een speler die men zeker zal volgen. Het slotwoord geven we aan Vincent Kompany. “Wie ik op termijn de Gouden Bal zie winnen? Mbappé en Haaland voor de komende 15 jaar. Gavi en Duranville kunnen ook wel”, sprak hij eind 2022 straffe taal.

Fan van deze reeks? Lees dan ook zeker deze artikels:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top