De toekomstige Rode Duivels: Joseph Nonge Boende, de Belgische Paul Pogba

Sport | In 2023 stelt Pickx elke week een jong Belgisch talent voor waarvan verwacht wordt dat hij in de toekomst een rol zal gaan spelen bij de Belgische nationale ploeg. Vandaag is het de beurt aan Joseph Nonge Boende.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij RSC Anderlecht hebben ze een oog voor Belgisch talent, dat is het minste wat je kan zeggen. Met talenten als Jérémy Doku, Julien Duranville, Zeno Debast, Sambi Lokonga, Roméo Lavia, Eliot Matazo, Rayane Bounida en tal van anderen stoomden ze al heel wat jong geweld klaar die in de toekomst van grote waarde kunnen zijn voor de Rode Duivels. Niet elk talent kiest ervoor om door te breken via de Brusselse club. Lavia (Manchester City), Matazo (AS Monaco), Duranville (Borussia Dortmund), Bounida (Ajax) gingen bijvoorbeeld al op zeer jonge leeftijd naar een buitenlandse topclub.

Veel interesse

Joseph Nonge Boende is ook een speler die in dat lijstje thuishoort. De centrale middenvelder vertrok in de zomer van 2021 op 16-jarige leeftijd naar Juventus, dat hem voor een peulschil van 200.000 euro naar Turijn kon halen. De jonge Belg speelt sindsdien voor de jeugdelftallen van de Italiaanse topclub en daar maakt hij indruk. In Italië vergelijken sommigen hem al met Paul Pogba. Boende is een grote jongen, maar hij is ook technisch bijzonder sterk. Dit seizoen bewees hij zich in de Youth League, waar hij een vaste waarde was. Juventus werd uitgeschakeld tegen KRC Genk, maar de speler – die in mei 18 jaar zal worden – toonde zich.

Beloftentrainer Paolo Montero, die zelf jarenlang voor Juventus speelde, was onlangs nog lovend in de Italiaanse pers. “Boende is een jongen die progressie maakt en steeds volwassener wordt. Hij heeft zeker het potentieel voor de eerste ploeg van Juventus”, liet hij weten. Maar het is de vraag of hij daar zal geraken. Bayern München, Eintracht Frankfurt en AS Monaco lonken naar hem. De jonge Belg ligt nog tot medio 2024 onder contract en Juventus wil zijn contract openbreken.

Concurrentie

Boende is dus een speler met een grote toekomst voor zich. De speler maakt deel uit van de U18 van België, maar centraal op het middenveld is de concurrentie zeer groot bij de grote jongens. Met Amadou Onana, Roméo Lavia, Sambi Lokonga, Orel Mangala, Nicolas Raskin, Eliot Matazo en anderen staat er heel wat talent klaar om zijn kans te wagen.

Misschien kan Boende op termijn wel eens centraal achterin een oplossing worden, want bij Anderlecht zagen ze ook op die positie wel een mooie carrière voor hem weggelegd. Maar de speler ziet zichzelf vooral als middenvelder. De toekomst zal uitwijzen waar de talentvolle Belg uiteindelijk furore zal maken.

Fan van deze reeks? Lees dan ook zeker deze artikels:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top