Relegation Play-offs: SL16 FC koestert hoop; drie teams deden het slecht in onderlinge duels

Sport | Vrijdagavond gaan de Relegation play-offs van start in de Challenger Pro League. Vooral rode lantaarn Excelsior Virton moet daarin een stevige remonte doen om nog weg te geraken van de laatste plaats; maar in het voetbal is natuurlijk alles mogelijk.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch zal Virton boven zich uit moeten stijgen als het de kloof van vijf punten nog goed wil maken op SL16 FC of Dender EH. Want in de reguliere competitie deden de Luxemburgers het niet bepaald goed tegen de teams die ze straks een derde en een vierde keer gaan tegenkomen.

Virton won slechts 2x, speelde 2x gelijk en verloor maar liefst 6 van de duels tegen de andere teams uit de degradatiepoule. Maar ook Jong Genk (ook 8 op 30) en Dender EH (9 op 30) deden het niet al te best.

Sterk Standard

Voor Lommel SK (22 op 30) en SK Deinze (20 op 30) is de degradatiestrijd vrij ver weg gezien hun stevige puntentotaal; maar zij deden het ook veruit het beste tegen de staartploegen. Maar ook SL16 FC deed het vrij goed tegen de vijf uitdagers. De Luikenaars pakten 15 van hun 19 punten dit seizoen tegen ploegen die ze straks nog eens bekampen.

Als we de totalen van de tien duels van de reguliere competitie toevoegen aan de punten van het eindklassement, dan komen we bij dit eindresultaat.

1. Lommel SK: 54 punten
2. SK Deinze: 50 punten
3. SL 16 FC: 34 punten
4. Jong Genk: 27 punten
4. Dender EH: 27 punten
-----------------------------------
6. RE Virton: 22 punten

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top