PSG moet het zonder een geblesseerde Neymar stellen: wat als dit nu goed nieuws is?

Sport | Sinds het einde van het WK en zijn terugkeer in competitie met PSG zat Neymar in zwaar weer. Er werd veel van hem verwacht in de Ligue 1 en vooral in de Champions League, maar een blessure tijdens de krokusvakantie speelt hem opnieuw fel parten. Tot het einde van het seizoen zal de Braziliaan afwezig zijn op het veld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het lot lijkt tegen Neymar te werken. Nochtans is het een feit dat blessures bijna onlosmakelijk deel zijn van het parcours van een gemiddelde voetballer in zijn professionele of amateurcarrière. Maar bij de Braziliaanse sterspeler slaat het noodlot deze februari wel heel hard toe.

Een onbedoelde zegen voor PSG?

De superster van Paris Saint-Germain viel in februari tegenover Lille opnieuw geblesseerd uit. Zijn club en de supporters zien de ster niet graag vertrekken naar zijn thuisland Brazilië, zeker niet om er carnaval te gaan vieren.

Met de verjaardag van zijn zus Rafaelle Santos in het verschiet (op 11 maart), zal de Braziliaan zich niet kunnen voorbereiden op het einde van het seizoen, dat cruciaal belooft te worden voor de toekomst van PSG. Zijn afwezigheid bij deze belangrijke periode begint stilaan een traditie te worden in de Parijse club. In 2018 en 2019 kampte hij met breuken aan het middenvoetsbeentje, gekneusde ribben zorgden er in 2020 voor dat hij niet van de partij kon zijn en in 2021 strooiden adductorproblemen roet in het eten. De situatie is dit jaar nog ernstiger voor de inwoner van Mogi das Cruzes, omdat hij tot het einde van dit seizoen gewoonweg niet voor PSG zal kunnen spelen. Het verdict van de medische staf van PSG is duidelijk: Neymar heeft een verstuiking aan de enkel opgelopen, en een heelkundige ingreep is noodzakelijk om herhaling te voorkomen.

In de afgelopen maanden leek coach Christophe Galtier niet goed in staat de juiste spelstrategie te kunnen vinden ondanks de aanwezigheid van zijn magische trio in de frontlinie. Op het eerste gezicht had de afwezigheid van Neymar zijn werk nog ingewikkelder moeten maken. Maar volgens sommigen is de ploeg zonder de Braziliaan beter in balans. Het moet gezegd dat Neymar, Kylian Mbappé en Lionel Messi vaak worden bekritiseerd omdat ze niet genoeg verdedigen. Maar misschien is de blessure voor de teamgenoten van Neymar juist een geluk bij een ongeluk. De tijd zal het leren.

Volg de wedstrijden van de UEFA Champions League op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Meer nieuws:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top