Roeselare begint de Champion Play-off thuis tegen Aalst

Sport | Knack Roeselare is ongeslagen in de reguliere fase van de Lotto Volley League en is de uitgesproken favoriet voor de Champion Play-off, waarna twee finalisten in een best of five vervolgens om de titel zullen gaan strijden. Aanstaande donderdag, om 20u30, begint de minicompetitie voor Knack Roeselare dat het thuis opneemt tegen Lindemans Aalst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een bijna vlekkeloos parcours. Knack Roeselare staat sinds het begin van het seizoen bovenaan in de Lotto Volley League met een ongelooflijke reeks van zestien overwinningen in evenveel wedstrijden. Roeselare sluit met andere woorden de reguliere fase af als autoritaire leider met 46 punten, voor Maaseik met 38 punten. Niets lijkt Knack Roeselare trouwens te kunnen stoppen. De ploeg is ook gekwalificeerd voor de halve finales van de Europese CEV Cup en won afgelopen weekend de Belgische Cup Final tegen Menen, en de start van de Champion Play-off zal daar niets aan veranderen.

Maaseik lijkt de enige ploeg te zijn die de West-Vlamingen een stok in de wielen kan steken. De andere ploegen zullen proberen om minstens één set van de titelverdediger af te snoepen maar ook dat is geen evidentie als je weet dat Roeselare dit seizoen in de reguliere fase nog maar 7 sets heeft verloren. Dat geldt dan vooral voor Lindemans Aalst, bijvoorbeeld, dat de moeilijke taak heeft om het in de Diksmuidsesteenweg als eerste in de play-off tegen Roeselare op te nemen. Aalst, dat als zesde eindigde, heeft niets te verliezen na twee 3-0-nederlagen in het reguliere seizoen. Behalve misschien zijn eer...

Bekijk de start van de Champion Play-off van de Lotto Volley League met de wedstrijd tussen Knack Roeselare en Lindemans Aalst op donderdag 2 maart om 20u30 uur op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top