Sadio Mané is na zijn blessure klaar om met Bayern voor titel te strijden

Sport | Hij is terug: Sadio Mané is klaar om de training te hervatten en zal fit zijn voor de terugmatch in de Champions League tegen PSG op 8 maart. En de comeback van de Senegalees is ook een goede zaak voor de neutrale voetbalsupporter, want het maakt de titelstrijd in Duitsland nóg spannender.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Volgens de Duitse krant Bild staat Mané eindelijk op het punt zijn rentree te maken na de noodlottige kuitblessure die hem de kans ontnam om voor Senegal te spelen op het WK in Qatar. De aanvaller stond afgelopen zondag voor het eerst in ruim vier maanden weer op het trainingsveld bij Bayern München. “Het is een fantastisch gevoel”, vertelde een breed glimlachende Mané toen hij het trainingsveld betrad onder het toeziend oog van een schare fans.

Mané, die in de zomer van 2022 voor 70 miljoen overkwam van Liverpool, raakte op 8 november geblesseerd in een competitiewedstrijd tegen Werder Bremen. Volgens de eerste berichten was het niet ernstig, maar dat bleek relatief: hij moest een operatie aan zijn kuitbeen ondergaan en kon een kruis maken over het WK in Qatar. Enkele weken geleden vatte hij individuele trainingen aan, en nu traint hij dus weer mee met de groep.

Geluksbrenger

De tweevoudig Afrikaans voetballer van het jaar heeft dit seizoen 11 doelpunten gemaakt in 23 wedstrijden voor Bayern. De man lijkt dit seizoen een ware talisman voor zijn team: van die 23 matchen won de Rekordmeister er maar liefst 18. Sinds zijn blessure kon Bayern nog maar vijf van zijn tien wedstrijden winnen. Intussen zijn er drie koplopers in de Bundesliga: Bayern, Dortmund en Union Berlin tellen elk 43 punten, Freiburg en Leipzig volgen op respectievelijk drie en vier punten. De titelstrijd in Duitsland belooft dus razend spannend te worden.

Mané kan van goudwaarde zijn in die titelstrijd. De 30-jarige Senegalees zou voor die extra impuls kunnen zorgen waar een wisselvallig Bayern – het speelde vorige maand drie keer op rij 1-1 gelijk – zoveel nood aan heeft in de competitie. Terwijl de Duitse pletwals in de eerste seizoenshelft nog als vanouds door de competitie wervelde, begon de machine na de jaarwisseling te sputteren.

Maakt Mané deze zondag al het verschil, in de cruciale match tegen titelconcurrent Union Berlin?

Het programma van speeldag 22 in de Bundesliga op Eleven Sports:

Zaterdag 25 februari

Zondag 26 februari

Volg de Bundesliga het hele seizoen op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees meer nieuws uit de Bundesliga:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top