Tegen AA Gent kan Scott Parker zich geen misstap (meer) veroorloven

Sport | Het post-Carl Hoefkens-tijdperk is voorlopig geen succes in Brugge. Opvolger Scott Parker lijkt maar niet de juiste formule te vinden om de sputterende blauw-zwarte motor weer aan te zwengelen. Is zijn verhaal bij Club al ten einde? Tegen de Buffalo’s is er alvast geen marge meer voor een misstap.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eén cijfer volstaat om de malaise van het Parker-tijdperk bij Club Brugge aan te tonen. Sinds de Engelsman het roer overnam van Carl Hoefkens hebben de Bruggelingen slechts één keer gewonnen, tegen kelderploeg Zulte Waregem. In negen wedstrijden sinds zijn overname is dat niet veel; veel te weinig zelfs als ze naast de twee nederlagen en zes puntendelingen worden gezet. Na het gelijkspel (de derde op rij in de competitie) tegen Cercle was de Engelsman boos. “We hebben net twee stappen achteruit gezet, het is onaanvaardbaar”, sneerde Parker in een persconferentie.

De voormalige topspeler van de Premier League (2010-2011) is nog steeds zoekende naar de juiste formule die Club opnieuw moet lanceren als titelkandidaat. Momenteel is zelfs een plaats in de Champion's Play-offs nog niet zeker. De volgende wedstrijd tegen AA Gent, de rechtstreekse achtervolger van Club, wordt cruciaal voor de toekomst van Parker bij blauw-zwart.

Lot al bezegeld?

Scott Parkers staat van dienst is catastrofaal. De offday tegen stadsrivaal Cercle, die Club in de verdrukking speelde, is een nog grotere smet. Een smet die groot genoeg is om het lot van de coach te bezegelen? De kloof met Racing Genk, Union en Antwerp is zo groot dat er een mirakel nodig is om alsnog de landstitel weg te kapen. Club Brugge staan 20 punten achter op de competitieleider.

Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert hadden besloten om Carl Hoefkens te ontslaan als kapitein van het Brugse schip na een matige reeks van twee overwinningen, vier puntendelingen en drie nederlagen – ook al had de voormalige Rode Duivel zijn ploeg naar de laatste 16 van de Champions League weten te loodsen; een historische prestatie.

Parker vol vertrouwen

Voelt Scott Parker het koude staal van de guillotine in zijn nek? Niet echt. Integendeel, de Engelsman is er eerder van overtuigd dat hij nog steeds de juiste man is voor de job en stelt zichzelf dus allesbehalve in vraag: “Ik kan me voorstellen dat de fans mijn werk langzamerhand in twijfel trekken, maar ik begrijp ze niet. Ik weet hoe goed ik ben, mijn verleden bewijst dat.”

Een zichtbaar opgeblazen ego dat de club pijn kan doen als het niet wint tegen Gent. Een nederlaag in deze Slag om Vlaanderen zou betekenen dat de Buffalo’s over Club Brugge springen in de stand. In het ergste geval – een zege van Standard tegen Anderlecht – zouden Hans Vanaken en co. zelfs naar de zesde plaats kunnen zakken. Moeilijk voor te stellen dat de Engelsman dan nog coach van Club blijft…

Volg de Jupiler Pro League, en met name de clash tussen Club Brugge en AA Gent deze zondag om 13u30, op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Lees meer nieuws uit de Jupiler Pro League:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top