Jong Genk overweegt klacht tegen SL16 (en hoopt op 5-0 forfaitzege)

Sport | Komt er nog een staartje aan de laatste wedstrijd van de reguliere competitie van de Challenger Pro League? Jong Genk en SL16 FC bekampten elkaar zondagnamiddag nog in een inhaalwedstrijd die op 20 januari werd uitgesteld wegens hevige sneeuwval. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel, maar bij de Limburgers waren ze na afloop toch wat verward over de manier waarop de Luikenaars zich gepresenteerd hadden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl Jong Genkcoach Hans Somers zijn winteraanwinsten Bastien Toma en Jamie Yayi Mpie langs de kant liet omdat ze pas na de oorspronkelijke datum (20 januari) bij de club kwamen en dus normaliter niet speelgerechtigd waren; zette SL16 FC met Aleksander Buksa en Brahim Traoré wel gewoon tussen de lijnen. Buksa (die ook nog eens scoorde) kwam op 29 januari toe op Sclessin en Traoré pas op 31 januari.

Volgens Het Belang van Limburg onderzoekt (Jong) Genk nu of een klacht rechtsgeldig is én of er dan eventueel een 5-0 forfaitzege aan verbonden kan zijn.

Als we zelf even speuren in het Bondsreglement, dan komen we bij Artikel B4.99 uit. En daaruit blijkt dat een forfaitzege allicht niet tot de mogelijkheden zal behoren.

De basisvoorwaarden voor de kwalificatie van de speler voor officiële wedstrijden, waarvan de naleving de uitsluitende verantwoordelijkheid van de clubs is, worden hieronder beschreven.

Een club, die in een officiële wedstrijd een niet regelmatig voor die wedstrijd gekwalificeerde speler inschrijft op het wedstrijdblad, wordt door de bevoegde bondsinstantie bestraft met:
1° een boete;en
2° het verlies van eventueel behaalde punten:

en dit - onverminderd de mogelijkheid van een minnelijke schikking, of - onverminderd de mogelijkheid om de punten toe te kennen aan de tegenstrever of de forfaitscore toe te kennen. Indien de schuldige club een wedstrijd heeft verloren met een hogere score, dan worden de door de schuldige club aangetekende doelpunten geannuleerd, terwijl de doelpunten gemaakt door de tegenstrever behouden blijven.

De volgende uitzonderingen zijn van toepassing:
- Het inschrijven op het wedstrijdblad van een niet-gekwalificeerde speler in een uitgestelde of een stopgezette wedstrijd, die de bevoegde instantie herspelen doet, heeft geen puntenverlies tot gevolg.
- Er wordt geen rekening gehouden met de kwalificatie van de spelers wanneer het een wedstrijd betreft waarvoor forfait is gegeven.
- Wanneer een wedstrijd ingevolge incidenten werd stopgezet en de bevoegde instantie beslist tot het verlies der punten door de club die verantwoordelijk is voor deze incidenten, wordt geen rekening gehouden met de kwalificatie der spelers door de tegenpartij opgesteld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top