KRC Genk droomt van kwartfinales in de Youth League

Sport | De jonkies van KRC Genk reizen deze woensdag naar Spanje om er Atlético Madrid partij te geven in de achtste finales van de Youth League. In deze ronde wordt in één wedstrijd beslist wie zal doorstoten. Kunnen de Limburgers weer een stunt realiseren?

Door Pickx

Deel dit nieuws

KRC Genk wist zich via het kampioenenspoor de afgelopen maanden te ontdoen van Slavia praag en Coleraine. De troepen van trainer Sébastien Pocognoli mochten in de vorige ronde het dan opnemen tegen de Italiaanse grootmacht Juventus. Zij werden tweede in hun groep (via het Champions League-spoor) achter PSG.

Racing Genk wist zich na een triller te plaatsen ten koste van de club uit Turijn. Genk speelde een lange tijd met een man meer nadat de Belg Joseph Bounde een rode kaart kreeg bij Juventus. Toch bleef het 0-0 en zo moest via strafschoppen worden beslist wie zou doorstoten. Daarin zorgde Kenan Yilidiz voor de verlossing, waardoor KRC Genk Juventus uitschakelde. Een stunt.

Er liggen kansen

Met Atlético Madrid wacht weer een Europese topclub. De Spaanse club wist zich in zijn groep staande te houden door eerste te eindigen voor FC Porto en… Club NXT. KRC Genk mag hopen op een nieuwe kwalificatie. In Brugge werd het weliswaar 1-2 voor Atlético, maar in Madrid werd het 1-3 voor de Bruggelingen. Er liggen dus kansen voor de Limburgers.

Met Fernando Torres heeft Atlético Madrid een grote naam als trainer. Pocognoli kijkt alvast uit naar het treffen met de Madrilenen. “We gaan naar Madrid in een rol die ons het best ligt, namelijk die van de underdog”, liet de coach weten aan La Dernière Heure. Als KRC Genk Atlético Madrid weet uit te schakelen neemt het het over twee weken op tegen de winnaar van AC Milan tegen Rukh Lviv.

Volg KRC Genk in de UEFA Youth League, inclusief de wedstrijd in en tegen Atlético Madrid op woensdag 1 maart vanaf 19u, op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top