Penaltystats CPL: vijf teams met stevige verschillen tussen elfmeters 'voor' en 'tegen'

Sport | De 1B-teams werkten tijdens het afgelopen weekend hun laatste wedstrijd af van de reguliere competitie. Tussen die laatste match én de eerste match van de play-offs gaapt er wel wat tijd en dat biedt ons de mogelijkheid om eens wat dieper in te gaan op enkele interessante statistieken van de Challenger Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hoe zit het bijvoorbeeld met de strafschoppen? We weten dat Thomas Vincencini (Virton) zich doorheen het seizoen opwierp als een heuse penaltyspecialist en dat hij lang ongslagen bleef in de 1 vs. 1 vanop elfmeter. Uiteindelijk stopte Vincenini dit seizoen toch maar netjes vijf strafschoppen. Dat is een bijzonder hoog aantal; maar moest Virton ook nog eens evenveel keren naar de middenstip wandelen omdat de bal wél tegen de netten ging. De rode lantaarn kreeg dan ook 10 (!) strafschoppen tegen in 22 duels.

Geen enkel ander team komt nog maar in de buurt. Deinze (6) en Dender (5) moesten - na Virton - het meeste elfmeters toestaan. SK Beveren het minste... De Waaslanders kregen geen enkele strafschop tegen in de reguliere competitie! Daarentegen kreeg Beveren wel zes strafschoppen en dat is het op één na hoogste aantal. Enkel SL16 FC kreeg nog meer elfmeters (7).

Bij SL16 FC en Beveren sloeg de balans fel door naar het positieve terwijl bij Virton en (in iets mindere mate) bij Dender en Deinze de balans negatief was. Bij de andere teams was de penaltyweegschaal min of meer in evenwicht.

Balans

SK Beveren: 6 voor, 0 tegen (+6)
SL16 FC*: 7 voor, 2 tegen (+5)
RSCA Futures: 5 voor, 3 tegen (+2)
RWDM, Jong Genk*: 3 voor, 2 tegen (+1)

Lierse: 4 voor, 4 tegen (0)
Beerschot: 3 voor, 3 tegen (0)

Club NXT: 3 voor, 4 tegen (-1)
Lommel SK: 2 voor, 4 tegen (-2)
SK Deinze: 3 voor, 6 tegen (-3)
Dender EH: 2 voor, 5 tegen (-3)
RE Virton: 4 voor, 10 tegen (-6)

Zoals reeds gezegd werden het meeste penalty's gemist tegen Virton (5). Bij Jong Genk, RWDM, Club NXT, Lommel en Dender kon er geen enkele strafschop gestopt worden. SL16 FC miste de meeste elfmeters (3).

* Jong Genk en SL16 FC hebben nog wel een inhaalmatch (19/2) en kunnen hun statistieken dus nog wat wijzigen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top