Rapport vs. de U23-teams uit de CPL: Beerschot top; Virton flop

Sport | Tijdens de reguliere competitie speelden de acht profteams elk 2x tegen de vier beloftenteams. In totaal konden er dus 24 punten gehaald worden tegen de U23-ploegen; maar de youngsters van Club Brugge, Anderlecht, Genk en Standard lieten niet zomaar over zich heen lopen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo slaagde er maar één profploeg in om ongeslagen te blijven tegen de beloftenteams. SK Beveren won vier van de acht duels en speelde ook nog eens vier keer gelijk. Met 16 op 24 waren ze evenwel niet de best presterende profclub. Die eer is weggelegd voor Beerschot VA. De Mannekes verloren weliswaar een keertje van RSCA Futures (1-2), maar wonnen wel zes van de acht duels. Met 19 op 24 kunnen zij dan ook het beste 'beloftenrapport' voorleggen.

Drie teams kregen een buis op hun rapport en opvallend genoeg is competitieleider RWDM één van die drie. De Brusselaars pakten amper 11 punten tegen de U23-teams en zijn daarmee de op twee na slechtst presterende ploeg als ze tegenover een beloftenteam stonden. Lommel SK haalde nog een puntje minder. De Limburgers pakten zes op zes in de derby's tegen Jong Genk, maar presteerden voorts heel matig tegen de drie andere beloftenteams.

Maar dé ploeg die pas echt nachtmerries zal hebben van de confrontaties met de U23-ploegen is RE Virton. De rode lantaarn haalde amper vier op 24 tegen de vier youngsterteams!

Puntentotaal tegen U23-teams

19 op 24: Beerschot VA
16 op 24: SK Beveren (als enige niet verloren)
14 op 24: SK Deinze
13 op 24: Lierse, Dender EH
----------------------------------------
11 op 24: RWDM
10 op 24: Lommel SK
4 op 24: RE Virton

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top