De toekomstige Rode Duivels: Ignace Van der Brempt timmert aan de weg bij Red Bull Salzburg

Sport |

In 2023 stelt Pickx elke week een jong Belgisch talent voor waarvan verwacht wordt dat hij in de toekomst een rol zal gaan spelen bij de Belgische nationale ploeg. Vandaag is het de beurt aan Ignace Van der Brempt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was een transfer die menig wenkbrauwen destijds deed fronsen. Van der Brempt besloot vorig jaar om Club Brugge te verlaten en zijn geluk bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg te gaan beproeven. De belofteninternational kon bij blauw-zwart niet rekenen op een vaste basisplaats en trad in zo’n 6 maanden 20 keer aan, waaronder 5 wedstrijden in de Champions League.

Zijn overstap was des te meer verrassend te noemen omdat hij als een grote belofte bestempeld werd op Jan Breydel. In Salzburg zag hij misschien meer doorgroeimogelijkheden en wie weet kan hij op een dag verkassen naar de Duitse grote broer RB Leipzig.

Voorlopig rol in de schaduw

Bij Club speelde Van der Brempt in een meer aanvallende rol op de rechterkant. Zijn natuurlijke positie is evenwel de rechtsachter. In het Venetië van het Noorden werd zijn opmars gestuit door de aanwezigheid van Clinton Mata.

Salzburg haalde Van der Brempt in de eerste plaats als doublure voor Rasmus Kristensen, die ondertussen uitkomt voor Leeds United. De verwachtingen waren dat hij dit jaar de eerste keuze zou zijn op rechtsachter, maar voorlopig geraakte hij niet verder dan 7 wedstrijden in competitieverband dit seizoen.

Talentenfabriek

Is er reden tot bezorgdheid? Van der Brempt is nog steeds maar 20 jaar, waardoor hij nog tijd te over heeft om progressie te boeken. Verder staat het buiten kijf dat de Red Bull-school weet hoe het talenten moet voortbrengen. Zo passeerden onder meer toppers als Sadio Mané en Erling Haaland de revue.

“Alles is intenser en dynamischer. Er wordt constant op pressing gespeeld, met weinig rustmomenten. Het niveau is te vergelijking met dat van Club Brugge, maar nog sneller. Het ritme ligt heel hoog”, deed de jongeling vorig jaar niet veel na zijn aankomst uit de doeken.

Fan van deze reeks? Lees dan ook zeker deze artikels:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top