FC de Pechvogels: wie trapte het vaakst op het doelkader in de Challenger Pro League?

Sport | De 1B-teams werkten tijdens het afgelopen weekend hun laatste wedstrijd af van de reguliere competitie. Tussen die laatste match én de eerste match van de play-offs gaapt er wel wat tijd en dat biedt ons de mogelijkheid om eens wat dieper in te gaan op enkele interessante statistieken van de Challenger Pro League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo zochten we eens uit welke teams het vaakst op het doelkader mikten tijdens de 22 wedstrijden van de reguliere competitie. En daaruit bleek dat er één team is dat toch wel opvallend vaker paal, lat of kruising trof dan alle andere teams.

En dat is niet het team dat het vaakst scoorde (Beveren - 52) of de teams die ook een meer dan degelijk gemiddelde lieten noteren (Lierse - 42, RSCA Futures - 42 en RWDM - 41); maar wel een ploeg die maar een middelmatig aantal doelpunten liet noteren: Beerschot VA.

Het nummer drie uit de reguliere competitie scoorde maar 33 goals in 22 wedstrijden; maar trapte wel 13x op het doelhout. Daarmee waren de Mannekes toch wel een pakje onfortuinlijker dan de andere teams. Opvallend: de ploeg die het vlotst scoorde (Beveren) staat mee onderaan (naast de twee laagst gerangschikte teams uit het eindklassement).

Pogingen op het doelkader

13: Beerschot VA
10: Lierse, Club NXT, Dender EH, RSCA Futures, RWDM
9: Jong Genk, SK Deinze, Lommel SK
7: SL16 FC, RE Virton, SK Beveren

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top