Union rekent op succes tegen Standard om dichter bij Racing Genk te komen

Sport |

De Jupiler Pro League gaat dit weekend verder met de 26ste speeldag, met de clash tussen R. Union St.-G. en Standard als topaffiche op zaterdagavond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag staat Racing Genk onder druk bij KV Mechelen. Trainer Wouter Vrancken en zijn team mogen Achter de Kazerne geen steken laten vallen, want anders kan achtervolger Union akelig dicht in de buurt komen. De thuisnederlaag tegen Royal Antwerp FC, hoewel onverdiend, zou bij de Limburgers weleens onzekerheid gecreëerd kunnen hebben voor de verplaatsing naar Mechelen.

Adem in de nek

Antwerp komt zaterdag om 16u thuis in actie tegen AS Eupen. The Great Old staat nu twaalf punten achter en niets lijkt hen tegen te houden om dit jaar in de play-offs aan te treden. De Panda’s, die een waardevolle thuiszege tegen KV Mechelen achter de rug hebben, zullen zonder echte druk naar het Bosuilstadion afreizen.

RFC Seraing en Zulte Waregem komen zaterdagavond tegenover elkaar te staan in het Pairaystadion. KV Oostende, ook in slechte doen, zal op zijn beurt alles op alles moeten zetten wil het punten pakken tegen Sporting Charleroi, dat steeds beter lijkt te worden.

Over goede vorm gesproken: om 20u45 is het de beurt aan Union Saint-Gillis om zich in de strijd te gooien met een topduel tegen Standard Luik. De Oude Dame kan op amper drie punten van leider Racing Genk komen, als ze zegevieren én als Genk niet goed presteert. De Luikse tegenstanders dromen echter nog steeds van de play-offs en zullen zich dus niet zomaar gewonnen geven.

Anderlecht in de top 8?

Zondag om 13u30 wordt het Venetië van het Noorden in vuur en vlam gezet door een explosieve derby tussen Cercle en Club Brugge. Blauw-Zwart kan zich geen puntverlies meer veroorloven op weg naar de top vier, en zal dan ook snel energie moeten tanken na zijn Champions League-ontmoeting met Benefica deze week. AA Gent, dat om 16u Oud-Heverlee Leuven ontvangt, zou daarvan kunnen profiteren, hoewel de Buffalo’s zelf ook een reis naar Qarabag (Azerbeidzjan) voor de Conference League in de benen zullen hebben.

Anderlecht op zijn beurt zal net een trip naar het Bulgaarse Ludogorets achter de rug hebben, met een zeer belangrijk duel bij KV Kortrijk om 18u30 op de agenda. Paars-Wit is terug in de race voor de Europese play-offs dankzij een overwinning tegen Sint-Truiden afgelopen weekend. Slechts één punt scheidt hen van de achtste plaats en het gat zou gedicht kunnen worden als de ploeg goed presteert in Kortrijk. De Kanaries van STVV sluiten de 26ste speeldag om 19u15 uur af in een even belangrijke wedstrijd voor de top 8, in Stayen tegen Westerlo.

Het programma van de 26e dag van de Jupiler Pro League:

Vrijdag 17 februari

Zaterdag 18 februari

Zondag 19 februari

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ video aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top