Legende Tiger Woods keert terug op het golfterrein

Sport | Tiger Woods is een golflegende die de afgelopen jaren toch wel wat tikken moest incasseren. Na zijn zwaar auto-ongeluk in 2021 is hij echter weer helemaal terug op het golfterrein.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De golfliefhebbers, en vooral de fans van Tiger Woods, kregen goed nieuws te horen. De Amerikaanse legende keert dit seizoen terug in de competitie. Dat maakte hij bekend via Twitter. "Ik ben klaar om volgende week een ECHT PGA Tour-toernooi te spelen", aldus Woods.

De 47-jarige Woods doet mee aan de Genesis Invitational in Los Angeles, een toernooi dat zijn stichting ook steunt. Het is 7 maanden geleden dat Woods voor het laatst voet zette op een groot toernooi. Toen nam hij deel aan de British Open, waar hij de cut niet haalde. We konden hem wel nog aan het werk zien in het PNC Championship met zijn zoon of in het dubbelspel met Rory Mcllroy tijdens The Match.

Ernstig ongeluk

Tiger Woods was vele jaren de nummer een van de wereld. Hij komt niet als figurant naar het toernooi, want hij heeft één doel voor ogen: de Augusta Masters (6-9 april). Hij wil met nieuwe topprestaties een streep trekken onder de twee moeilijke jaren die hij beleefde na zijn zwaar auto-ongeluk.

In februari 2021 geraakte Woods met zijn wagen van de weg in Los Angeles. Het voertuig ging meermaals over de kop en de schade was enorm. Hij had verschillende breuken in zijn rechterbeen en moest een zware operatie ondergaan. Hij had zware blessures opgelopen en velen dachten dat zijn carrière als profgolfer voorbij was.

Waanzinnig palmares

De laatste jaren is het nooit echt rustig geweest omtrent Woods, maar zijn sportieve prestaties zijn ronduit indrukwekkend. Hij debuteerde in 1996 en sindsdien won hij 82 PGA Tour-toernooien, waarvan 15 majors, 18 wereldkampioenschappen en 5 FedEx Cup-evenementen.

Zijn laatste overwinningen dateren echter van 2019, toen hij het Zozo Championship en de Masters won. Woods zorgde ervoor dat de golfsport internationaal meer aanzien kreeg en dat de sport ook populaird werd bij jongeren. Door zijn terugkeer op het grote toneel zal de sport weer in de schijnwerpers lopen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top